BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

CHP, Necdet Özel'in rütbelerinin sökülmesi için harekete geçti

CHP'nin Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi milletvekilleri, TSK'daki FETÖ yapılanmasını engelleyemediği için eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in rütbelerinin sökülmesi için kanun teklifi hazırlıyor.

Abone ol

TSK'daki FETÖ yapılanmasını engelleyemediği için helallik isteyen eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e kötü haber. CHP’nin Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu (CHP-CK) üyeleri, ordudaki FETÖ yapılanmasını engelleyemediği için af dileyen Özel’ın ünvanı ve haklarının elinden alınması için önümüzdeki hafta kanun tasarısı sunacaklarını açıkladı.

ÖZÜR DİLEME, HESAP VER

CHP’li vekiller Nurettin Demir, Veli Ağbaba ve Özgür Özel, Özel’in‘af dilemesi’ üzerine geçmişte bilhassa Balyoz davası sürecinde Özel’in aldığı tavrı topa tutarak, özür dilemek yerine hesap vermesini istedi.

Üç ismin yayınladığı açıklamada, Özel’e üç maddede yaptırım uygulanması için kanun teklifi sunulacağı belirtildi.

ÖZEL, BEDEL ÖDEMESİ GEREKENLERDEN!


CHP’li vekiller, kanun tasarısında ‘atadığı her iki generalden birinin darbeci çıktığı’ dedikleri Özel’in Genelkurmay Başkanlığı görevini hiç yapmamış kabul edilmesi, Genelkurmay eski başkanı unvanını kullanamaması ve bu konuda edindiği tüm sosyal ve maddi haklarından mahrum bırakılması, askeri tesis, gazino ve dinlenme tesislerine girişinin yasaklanmasının teklif edileceğini belirtti.

CHP KOMİSYONU'NA DAVA AÇMIŞTI

Balyoz davası sürecinde tutuklu komutanlara önce destek sözü verip, cezaların verilmesiyle ‘sus pus’ olduğu söylenen Özel’in CHP komisyonuna o dönem dava da açtığı belirtilen açıklamada, “15 Temmuz Darbe girişiminin ardından “hepimiz özür dilemeliyiz diyen Necdet Özel özür dilemesi gerekenler arasında değil, hesabını vermesi gerekenler, bedel ödemesi gerekenler arasındadır. Eğer birileri bu darbeye zemin oluşturduysa asker olarak en üst düzeyde sorumlusu Necdet Özel’dir” denildi.