BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.476,21
HABER /  DÜNYA

CHP ne sağa ne çok sola kayar

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mansur Yavaş’ın adaylık iddiaları üzerine, “CHP kapısını çalan kimseden rahatsız olamaz. CHP’nin programı...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mansur Yavaş’ın adaylık iddiaları üzerine, “CHP kapısını çalan kimseden rahatsız olamaz. CHP’nin programı ortada duruyor. Sosyal demokrat anlayışı programına koymuş bir partiyiz. CHP’nin ne sağa ne çok sola kayma gibi bir durumu yok” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında milletvekillerinin fişlendiğini, CHP’li işadamlarının fişlendiğini, öğrencilerin fişlendiğini ve bunlara kendilerinin itiraz ettiğini ileri süren Engin Altay, “Elimde gördüğünüz fişleme belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleştirilmiştir. Böyle bir belge ortaya çıktıktan sonra ilgili Bakan’ın derhal o görevden alınmaları gerekir. Fişleme iddiaları geldiğinde Başbakan ‘Bizim fişleme gibi bir sanatımız yok’ demişti, bunlarınki sanatı geçmiş zanaat olmuş. Ya Başbakan yalancı ya bu belgeler sahte. Bülent Arınç’ı sözünün arkasında durmaya, görevini yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Elinde gösterdiği belgelerde isimleri geçen şahısların karşısında “MHP’li” ve “F tipi” ibaresinin çokça geçtiğini belirten Altay, “Bu belge kabul edilemez. Bu işleri ahlaksızlıkla itham eden Bülent Arınç’ın ve ‘Bizde fişleme olmaz’ diyen Başbakan’ın gereğini yapmaları elzemdir. Hükümet gereğini yapmazsa CHP’nin yapacakları vardır” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya yönelik “Personeli fişleyeceğine 437 sayfalık kayıp Sayıştay raporunu git Meclis’e getir. Bu kepazeliğin hükümet bakımından sessiz geçiştirilmesine biz sessiz kalmayız. Bir açıklama bekliyoruz” diyen Altay, bu konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı ya da Başbakan hakkında bir gensorunun kaçınılmaz olarak görüldüğünü söyledi.
Altay; Mansur Yavaş’ın adaylık iddialarının sorulması üzerine, “Siyasette her şey mümkündür, hiçbir şey imkansız değildir. Duyduklarınızın hiçbirisine, gördüklerinizin yarısına inanın. Biz parti olarak Türkiye’de sandığa giden nüfusumuzun tümünün oyuna sahibiz. CHP kapısını çalan kimseden rahatsız olamaz. CHP’nin programı ortada duruyor. Sosyal demokrat anlayışı programına koymuş bir partiyiz. CHP’nin ne sağa ne çok sola kayma gibi bir durumu yok” açıklamasını yaptı.
BDP’li milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesi ile ilgili soruya da cevap veren Altay, “O içerideki sayın milletvekillerinin bir an önce Meclis çatısı altına gelmeleri gerekir. Hukuki yolları milletvekillerimizin avukatlarının denemesinde yarar var” dedi.
Seçim güvenliği yönündeki sorulara cevap veren Altay, “Bizim devlete güvenimiz yok, biraz önce konuştuğumuz fişleme olayı hiç güvenilmemesi gerektiğini ortaya koyuyor. Devletin ve vatandaşlarımızın özel bilgilerinin risk altına girmesi hükümetin sayısız kusurlarından sadece birisidir” dedi.
(İHA)