BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.416,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP ne olduğuna karar vermeli

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Birgül Ayman Güler ve Hüsiyen Aygün'e dikkat çekerek CHP'deki kafa karışıklığına dikkat çekti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "CHP’nin genetik kadrolarında yer alan ırkçılık bir kez daha kendini göstermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi ne olduğuna bir karar vermeli. Yani ırkçı bir partimi, ulusalcı mı, sosyal demokrat mı, demokratik sol mu? Neyse kendini tarif etmesi lazım." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere memelketi Yozgat’a geldi. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kardiyoloji Ünitesi'nin açılış törenine katılan Bozdağ, gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP’li Milletvekili Birgül Ayman Güler’in tartışılan 'Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin genetik kodlarında yer alan ırkçılık bir kez daha kendini göstermiş oldu. Milletvekillerinden Tunceli milletvekili kalkıyor Türk milletini aşağılayan açıklamalarda bulunuyor. Öte yandan bir başka İzmir Milletvekili Kürtleri aşağılayan bir açıklama yapıyor. Öte yandan bir başka milletvekili Süheyl Batum, İstanbul İl Başkanı kalkıyor, Türk silahlı kuvvetlerini darbe yapmadığı için kağıttan kaplan olmakla suçluyor. Öte yandan Hüseyin Aygün bakıyorsunuz polisimize hakaret ediyor. Şimdi işin doğrusu bu kadar farklı sesi arasında biz de hangi Cumhuriyet Halk Partisi diye sormak zorunda kalıyoruz. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi ne olduğuna bir karar vermeli. Yani ırkçı bir partimi, ulusalcı mı, sosyal demokrat mı, demokratik sol mu neyse kendini tarif etmesi lazım. Ama Maalesef ırkçı yaklaşımlar Cumhuriyet Halk Partisi'nde kendini gösteriyor. Daha kötüsü Sayın Kılıçdaroğlu’nun Birgül Ayman Güler ve Hüseyin Aygün'e karşı tavır koymamasıdır. Baktığınız zaman, 'bu görüşler yanlıştır, katılmıyoruz' sözünden öte basını suçlayan yaklaşımlar görüyoruz. O zaman CHP Genel Başkanı'nın da bu görüşleri kabul ettiği anlamına geliyor. O zaman çıkıp açık açık söylemelidir: Birgül Ayman Güler saçmalamıştır, biz bunu kabul edemeyiz, yanlıştır. Ondan sonra da disiplin işlemlerini işletmesi lazım. Herkes her şeyi söyleyecek bu milletin fertlerinin bir birinin karşısına dikilecek laflar söyleyecek. Birisi Türk milletini, öbürü Kürtleri, diğeri askerimizi ve polisimizi aşağılayacak, siz bunlara karşı hiç bir şey demeyeceksiniz. Ama bunlara karşı Kılıçdaroğlu, bunlara sözünü söylemezse, millet zaten sandıkta gereken sözü söyleyecektir." dedi.