BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP milletvekili aday listesi sürprizler var

CHP milletvekili aday listesi netleşti. 1 Kasım seçimlerinde CHP'den kim nereden aday gösterildi?

Abone ol

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir'den aday olduğu listede 2 genel başkan yardımcısı yer almadı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya ikinci sıradan, Muharrem İnce de Yalova birinci sıradan tekrar aday gösterildi.

CHP Parti Meclisi’nde adı Durdu Özbolat ile yumruklu kavgaya karışan Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ise liste dışı kaldı.

PM, akşam saatlerinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ardından toplandı. Saat 03.30'a kadar süren toplantıda, MYK tarafından belirlenen milletvekili aday listesi netleştirildi.

IŞİD'İN ELİNDE REHİN KALAN ESKİ MUSUL BAŞKONSOLOSU ADAY GÖSTERİLDİ

Ardahan birinci sırada, IŞİD’in elinde 49 gün rehin kalan eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz aday gösterildi.

Kahramanmaraş birinci sırada RTÜK üyeliğinden istifa eden Ali Öztunç aday gösterildi. Kars’ta ise eski milletvekili Selami Yiğit aday oldu.

ÖZÇELİK İSTİFA ETTİ

CHP Parti Meclisi’nde adı Durdu Özbolat ile yumruklu kavgaya karışan Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ise liste dışı kaldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Özçelik’i aday göstermeyerek kavganın faturasını kesti.

Öte yandan Murat Özçelik de dünkü MYK’da duygusal bir konuşma yaparak istifasını sundu. MYK’dan erken ayrılan Özçelik MYK’nın ardından toplanan PM’ye katılmadı.

ABDÜLLATİF ŞENER ADAY GÖSTERİLMEDİ

Ak Parti’nin kurucu isimlerinden eski bakan Abdüllatif Şener’in, CHP’den milletvekili adayı olacağı yönündeki sürpriz de gerçekleşmedi. Şener aday gösterilmedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir ikinci bölge ikinci sıradan aday olduğu listede, 2 MYK üyesi yer almadı.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Muharrem İnce de yerini koruyan milletvekillerinden. Baykal, Antalya ikinci sıradan, İnce ise Yalova birinci sıradan tekrar aday gösterildi.

BEKAROĞLU 7. SIRADA

7 Haziran seçimlerine İstanbul 3. Bölge 7. sıradan giren ve milletvekili seçilen Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik bu kez aday gösterilmedi. Özçelik'in sırasına, 9. sırada yer alan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu kaydırıldı.

Daha önce aday gösterilmeyen Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu da İstanbul 3. Bölgeden aday oldu.

ERCAN KARAKAŞ YOK

PM'de diğer bir sürpriz Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ismi üzerinde yaşandı. CHP'den istifa eden İhsan Özkes'in yerine, sıra kaydırılarak Akkaya listeye girdi. Yakup Akkaya, İstanbul 1. Bölge 11. sıradan aday gösterildi. Akkaya da 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmemişti.

CHP MYK'dan milletvekili adayı gösterilmeyen diğer isim ise Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş.

RTÜK ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDEN ÖZTUNÇ DA LİSTEDE

CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen ve bu adaylık için bu görevinden istifa eden Ali Öztunç ise Kahramanmaraş birinci sıradan milletvekili adayı oldu. CHP, 7 Haziran seçimlerinde bu iki ilde milletvekili çıkaramamıştı.

Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçiği'nden istifa eden eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, CHP'nin Ardahan milletvekili adayı olarak listeye girdi.

İLGEZDİ YİNE ADAY

İstanbul 1. Bölgede Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey yer aldı. Bu bölgede ikinci sıra ise hakkındaki iddialar nedeniyle tartışma konusu olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin oldu. İlgezdi, 7 Haziran seçimlerindeki yerini korudu.

Önceki seçimde Tokat'tan birinci sıradan milletvekili seçilen Orhan Düzgün'ün yerine ise eski il başkanı Kadim Durmaz'ın aday gösterildiği belirtildi.

Partinin Gaziantep birinci sıra adayı CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici oldu. Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, yeni listede 4. sıradan aday gösterildi.

ORAN, KORAY ÇALIŞKAN VE AKSÜNGER DE LİSTEDE YER ALMAYAN İSİMLER

7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen eski milletvekili Umut Oran yine listede yer almadı. Eski milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger de listede yer bulamadı. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeliğinden istifa ederek aday olan Doç. Dr. Koray Çalışkan da listeye giremedi.