BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  POLİTİKA

CHP merkezine baldıran zehiri bıraktılar

Dünya Demokrasi Hareketi üyeleri CHP Genel Merkezi'ne giderek CHP'nin çözüm sürecindeki tavrını ilginç bir şekilde protesto etti.

Abone ol

Dünya Demokrasi Hareketi üyesi bir grup 1,75 metre boyunda ve 1 metre eninde imal ettirdikleri Baldıran Zehiri ismini verdikleri kutuyu CHP Genel Merkezi önüne getirdi.

Grubun getirdiği ve üzerinde "Baldıran Zehiri barış niyetine içildiğinde şerbet olur" yazan şişenin önünde bir basın açıklaması yapan Dünya Demokrasi Hareketi Genel Başkanı Bayram Zilan, son aylarda Türkiye'de tarihi bir süreç yaşandığını söyledi.

Çözüm için bugüne kadar denenmeyen yöntemlerin denendiğini ve adımların atıldığını belirten Zilan, "Ülkenin en temel meselesini çözmek için önemli mesafeler kat ediliyor. Başbakan 'Gerekirse baldıran zehiri içerim' diyor. BDP 'zincirlerini' kırıyor, çözüm için insiyatif alıyor, Sivil Toplum Kuruluşları çözüm sürecine omuz veriyor. şehit aileleri, 'başka evlatlar ölmesin' diye sürecin bir parçasından tutuyor." diye konuştu. 

CHP'NİN SINIRLARI 90 YILDIR YERİNDE DURUYOR

CHP'nin sürec ile ilgili neler yaptığı hakkında araştırmada bulunduklarını ve Kılıçdaroğlu'nun "AK Parti'ye yeni bir kredi açıyoruz" beyanından başka birşey bulamadıklarını anlatan Zilan, "Dünya değişiyor ülkeler arassındaki sınırlar kalkıyor ama CHP'nin sınırları 90 yıldır yerinde duruyor. Sayın Kılıçdaroğlu söyler misiniz? 'Çözüm olsun, insanlarımız ölmesin' diye gerektiğinde baldıran zehiri bile içecekler varken siz, neden bu kadar suskun, neden bu kadar duyarsızsınız?" açıklamasında buludu.

baldiran.jpg