BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Erdoğan soruşturması

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP 35. Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Abone ol

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında "diktatör bozuntusu" diyen ve "şeref ve namus" vurgusu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.

Cumhurbakanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na sözleri nedeniyle 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Basında çıkan haberler üzerine Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral tarafından başlatılan soruşturma, TCK'nın, "Cumhurbaşkanına hakaret" başlıklı 299. maddesi kapsamında açıldı.

Maddede, "Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun alenen işlenmesi halinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır" deniliyor.

Soruşturma dosyasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosuna gönderilmesi bekleniyor. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, "Diktatör bozuntusu olan olan adam. Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın bunun hesabını vereceksin. Ya tarafsızlığını korursun, saygı görürsün. Ya da sana her gün namus ve şeref kavramını hatırlatırım. Sen bu yemin niye ettin? Tarafsızlığını korumazsan bu lafları ağırlaştırarak devam ettireceğim. Bir de dindar geçiniyorsun. Ona göre sadece o dindar. İnançlı adamda namus ve şeref önemlidir. Sayın Davutoğlu beni eleştirebilir, ben de cevabını veririm." demişti.

"HEZİMET YAŞAYANLAR HALA DERS ALMIŞ GÖRÜNMÜYORLAR"

Dün AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun CHP kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı sert sözleri değerlendiren Davutoğlu, "1 Kasım’da büyük bir yenilgi, bir hezimet yaşayanlar hala ders almış görünmüyorlar. Maalesef ders almış görünmüyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu. Dün CHP’nin olağan kongresinde yaptığı konuşmayla bunu bir kez daha ortaya koymuş oldu." dedi.

Davutoğlu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bu kongrede çıkmış, Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük olarak gerçekten bir siyasi lidere yakışmayan bir üslupla, bir nezaketsizlikle tepki göstermeye kalktı, ithamda bulundu. Mesnetsiz suçlamalarla Cumhurbaşkanımızı, devletin en ali makamını itham etmeye kalktı. Kötü söz sahibinindir. Cumhurbaşkanımıza yaptığı ithamı kendisine aynen iade ediyorum.

"SİYASİ LİDERE DİKTATÖR DEMEK KENDİNİ ALDATMAKTIR"

Siyasi hayatının tamamında ve yaşanan her krizde, 'Buyurun milletin huzuruna çıkalım, demokrasi sandıktır, yani millet iradesidir' diyen bir lidere, bir siyasi lidere diktatör demek sadece ve sadece kendini aldatmaktır. Çünkü halk hiçbir zaman aldanmadı, halk hiçbir zaman aldatılamadı.