BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

CHP lideri Kılıçdaroğlu Obama'nın izinde

2015 genel seçimleri öncesi CHP 2008'deki ABD Başkanlık seçimlerinde Barack Obama'ya Başkanlık yolunu açan strateji şirketi ile anlaştı.

Abone ol

2015 genel seçimleri öncesi partiwelrde seçim hazırlıkları başladı. CHP, 2008'deki ABD Başkanlık seçimlerinde Barack Obama'ya Başkanlık yolunu açan strateji şirketi ile anlaştı.

CHP'nin Tanıtım ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nun Hürriyet'e yaptığı açıklamaya göre ABD Başkanı Obama'nın seçimi, kazanmasında büyük katkısı olan   Benenson Strateji Group ile anlaştı.

CHP'NİN SEÇİM STRATEJİSİNE KATKI YAPACAK!

Bekaroğlu, şirketin 7 Haziran seçimleri öncesinde CHP için alan araştırması yapacağını, sonuçları yorumlayarak " CHP'nin ideolojisinin, politikalarının partinin yetkili kurumlarında belirleneceğini, ancak seçim öncesi alan çalışması konusunda Benenson Strategy Group'tan destek alınacağını kaydederek, "Bu şirket, alandan gelen bilgileri yorumlamakta oldukça iyi. Biz de bundan yararlanacağız" dedi.

iŞTE BEKAROĞLU'NUN O AÇIKLAMALARI:

"STRATEJİYİ AMERİKALILAR BELİRLEYECEK DEĞİL"

"Amerikalılar CHP'nin seçim stratejisini belirlemeyecekler. Ancak yapacakları ya da Türkiye'deki bazı şirketler aracılığıyla yaptıracakları alan araştırmaları ile, yurttaşların CHP'den beklentilerini belirleyecekler. CHP'nin hedef kitlesi kim olduğu, partiden neler beklediklerini, bu hedef kitlenin partiye nasıl yöneltilebileceği üzerinde çalışacaklar. Strateji oluşturulmasında CHP'nin yetkili kurumlarına yardımcı olacaklar"

obama.20150219152134.jpg

ALİ TARAN'LA DA ANLAŞACAKLAR

"Zaten kendi oluşturduğumuz bir reklam grubumuz var. Ayrıca Ali Taran'la da henüz anlaşmayı imzalamadık ama imzalamaya çok yakınız" dedi.

BENENSON STRATEGY NASIL BİR ŞİRKET?

Benenson Strategy Group, kamuoyu araştırması yapılması ve bunların yorumlanmasında uzman bir strateji şirketi. Benenson Group, adını 1996 yılında Bill Clinton'un ABD Başkanlık seçim kampanyasında ilk olarak adını duyurdu. Şirket, 2008 yılında o dönemde senatör olan Barack Obama'yı ABD Başkanlığı'na taşıyan seçim stratejisindeki katkısıyla kamuoyunda adından söz ettirdi.


ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un da Benenson ile anlaştığı daha önce açıklanmıştı.