BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  GÜNCEL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan 24 Kasım önerisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Sancaktepe'de meydana gelen helikopter kazası için şehit ailelerine başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu'nun gündeminde ekonomi, öğretmenler ve AK Parti vardı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Sancaktepe'de meydana gelen helikopter kazası için şehit ailelerine başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Her yıl öğretmenler gün kutlanır ama öğretmenler için ne yapacaksınız. Biz hangi kesimin sorunu varsa çözüm üreten tek partiyiz. Madde madde sıraladık. Kanun teklifimizi meclise verdik.  Ek iş yapan öğretmenlerimiz var hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında ücret almamalı. Yani 6 bin civari ücret almalı. 

EK GÖSTERGE VERİLMELİ
Öğretmenler meslek kanunu çıkarılalı. Diğer devlet memurlarından ayırmalıyız. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesini önerdik. Tüm partilerden bekliyoruz. Gelin hep birlikte 3600 ek gösterge verelim. Ama maalesef AKP ve MHP'nin oyları ile öğretmenlere bu ek göstergenin verilmesi reddedildi.

24 KASIM İKRAMİYESİ
24 Kasım öğretmenler gününde maaş ikramiyesi verebiliriz. Onlar bizim çocuklarımız eğitiyor. Tüm partilere sesleniyorum. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırın altında ücret almamalı. Sözleşmeli öğretmenler asgari ücretin altında çalışıyor. 2017 Sayıştay raporu diyorki 153 bin 640 öğretmen açığı bulunmaktadır diyor. Dışarıda da atanamayan öğretmenler var

TAŞIMALİ EĞİTİME SON VERİLMELİ
Taşımalı eğitime son verilmeli. Karda kışta yağmurda taşıyoruz. Nerede öğrenci varsa öğretmen okul orada olmalı. Vatandaşlar öğretmen görse sorununu danışsa ne olur. 20 Temmuz sivil darbesi ile öğretmenler ihraç edildi. Hakkında bir sorun yoksa o öğretmenler görevlerine geri dönmeli.

Devler ve özel okul ayrımı var. Parası olan özelde ya da yurt dışında okuyor. Gariban ise devlet okullarında okuyor. Devlet desteği çeklimeli nokta.

Hala ikili eğitim var 21. yüzyıldayız. Hala birleştirilmiş sınıflar var. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin ayıplarından bir tanesidir. Okul aile birliklerine yasal statü sağlanmalı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTTI
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü. Kadına yönelik şiddete hep birlikte karşı çıkmalıyız. Kadına yönelik şiddet git gide artıyor. AKP döneminde %1400 arttı. 183 kadın ve 10 çocuk öldürüldü. 279 kız çocuğu istismara uğradı. Her 3 kadından biri fiziki şiddete maruz kalıyor. Devleti yönetenler şiddet dilini kullanırsa kadına yönelik aşağılayacı dil kullanırsa gelinen nokta budur. Uyuşturucu artıyor bunların hepsi uzun uzun konuşmayı gerektiriyor. 

SİMİT ÇAY HESABI
Ekonomide durum daha da ağırlaşacak gibi görünüyor. Erdoğan seçim öncesi simit hesabı yapıyordu. 16 yıllık kesintisiz yöneyim 1 75 kuruş çay 1 75 simit. 5 kişilik bir aile bunlar hiçbir şey yemesin.

1 gün 3 öğün, 30 günde 1575 lira ediyor. Asgari ücretle arada ne 28 lira fark kalıyor. Bu 28 lira ile doğalgaz elektrik okul parasını nasıl  karşılayacak. Senin yönetiminin bu aziz millete bir simidi bile çok görüyor.

1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında aylık alıyor. 7 milyon kişi asgari ücret alıyor. Asgari ücretli kardeşlerim sen her sabah ejder meyveli yiyemezsin ama senin vicdanına sesleniyorum 16 yıldır seni çay ve simite mahkum ettilerse hesap soracaksın.

GÜNDEMİMİZ EKONOMİ
Mart seçimler var ama önünde güzel bir bahar havası estirme imkanın da var. Bunlara ders verirsen ülkeye bahar gelecek.Gündemi değiştirmiyoruz. Ekonomi... ekonomi vatandaşın sıkıntısını dile getireceğiz. Şimdi soğan baskınlarına başladılar. Soğanı olan teröristi ilk defa duyuyorum. Soğan üreticilerinin gözü aydın onlarda terörist oldu. 

SOĞAN ÜRETİCİLERİ DE TERÖRİST OLDU
Toprak Mahsulleri de en büyük terörist o zaman. Adam soğanı nereye koyacak. Sen kendine soruyor musun bu memleketi bu hale kim getirdi. Bu soğan üreticileri yeni kimliklerine ulaştı. Fakire ucuz soğan yedirmek istiyordan mazota gübreye zam yapma. Çiftçiye destek ver. Gözünü soğana değil devleti soyana bak diyoruz vatandaşa. 

KÖPRÜYE YÜZDE 157 ZAM
Köşeyi döndüler %157 zam yaptılar köprüye. Nereye gidiyor bu paralar. Gittiler Sudan'da arazi kiraladılar. Diyorki burada üreteceğiz. Türkiye'de sanki toprak kalmadı. Şimdi tek adam rejimindeyiz. Demokrasilerde var mıydı böye birşey. Yarın un fabrikalarını basacaklar sonra nohut fabrikalarını basacaklar.

VATANDAŞLAR BORÇLU
Sen ekonomiden anlamayan damanını hazinenin başına koydun. Vatandaşı borç batağına soktun. 2002'de 6 milyar 605 milyon banka borcu vardı. Şimdi ise 522 milyar borcu var bankalara. Ne kadar faiz ödedi 49 milyar. 10 ayda ödenen faiz miktarı bu.

Vatandaş borç batağında ama beyfendi kilosu 4 bin liralık çay içiyor. Uçağa biniyor para vermiyor herşeyi parasız. Türkiye'nin de öyle olduğunu düşünüyor. Halktan kopan bir yönetiminin Türkiye'yi getirdiği hal budur.

9 ayda 9 milyar 724 milyon dolar aldıkları borçları nedeni ile Türkiye'nin dışarıya ödediği faiz miktarı. tefeciler ne isterler Erdoğan vermek zorunda. Rahip istediler tak diye verdiler.

AKP'ye oy verenlere seslenmek istiyorum Erdoğan ne istedilerse verdiniz. Mart ayı geliyor elini vicdanına koy bunlara bir ders ver. AKP demek enflasyon demek, yolsuzluk demek, işsizli demek fakirlik demek. AK Parti seçmelerine değil bu sözlerim arada büyük fark var çünkü.

15 TEMMUZ GAZİSİ
15 Temmuz Gazisi Sabri Ünal, satsan satılmaz madalyayı iade etti. Şehit ve gazileri için toplanan paralar ne oldu bilmiyoruz. Sizin adınıza götüren paralar ne oldu ne yaptınız. Ve Kaşıkçı cinayeti katilleri neden bıraktınız. Kraldan para sözü mü aldınız. Bunları her zaman soracağım.