BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18

CHP Kurultayı'nda fark atanlar!

Bunlardan bahsetmeyeceğim ben size.



Bildiğiniz gibi CHP Cumartesi günü 15. Olağanüstü kurultayını gerçekleştirdi. Kurultayın nasıl geçtiği, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ve Kurultay sonrası yaşanan PM krizini haberlerden takip ettiniz zaten.


Bunlardan bahsetmeyeceğim ben size.

Geçen CHP Kurultayı bir kez daha gösterdi ki internet medyası yazılı basının yine önüne geçti.

İnternethaber'den iki kişi salondan canlı takip ettik kurultayı. İnternethaber Ankara Temsilcisi Nergis Demirkaya ve ben sizler için oradaydık.


Kurultay başlamadan saatler önce salondaki yerimizi aldık ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması dahil, salondan izlenimleri, PM listesini ve Kurultay sonrasında yaşanan PM krizini dakika dakika sizlerle paylaştık.

Gazeteler ertesi gün manşetlerini hazırlarken bizim haberimiz daha Kurultay başladığı andan itibaren manşetteydi. İnternet haberciliği resmen yazılı basına fark attı!

İnternet haberciliğinin en güzel tarafı da bu işte. Olayları anında okura ulaştırabilmek.

Gazetelerin bir gün sonra verecekleri haberi internet haber sitelerinden anında takip edebiliyorsunuz.

 Televizyonların canlı yayınlarıyla yarışıyor internet haber siteleri. Hatta televizyonun bir adım daha ötesine geçerek, olayın kamuoyundakini yankısını da anında gözleyebiliyorsunuz.

İnternet okuru bu açıdan çok şanslı. Olayları yazılı basından takip eden okurların " Aaa neler olmuş?" dediği dakikalarda sizler çoktan olaydan haberdar olmuşsunuz hatta olayla ilgili yorumunuzu paylaşmış bile oluyorsunuz.

 Bu gerçekten büyük keyif.

 Tadını çıkarın...

Bu yazdıklarım aslında bir anlamda bir okurumuzun eleştirisine de cevap mahiyetindedir.

Bakın okurumuz ne diyor?

ultraalanya

"internethaber neden kendisi bir haber çıkartamıyorda hep bütün 0 basından alıntı yapıyor? 3-5 tane kişiyi işe alıp neden kendi haberlerinizi yapmıyorsunuz? internethabere girince, basında gördüklerimi görmek istemiyorum, sizi eleştiriyorum, buna da cevap bekliyorum."


Okurumuz eğer CHP Kurultay haberlerini İnternethaber'den takip ettiyse bilsin ki tamamen özgün, İnternethaber muhabirlerinin kendi gazetecilikleriyle ve emekleriyle ortaya çıkmış haberleri okudu.

Sadece bununla sınırlı değil elbette.

 İyi bir İnternethaber okuruysanız özel ibareli haberlerimizi görmemenize imkan yok.

 Ya da haberin başlığında değil ama detayında İnternethaber muhabirlerinin yaptığı haberler muhabirin ismiyle veriliyor zaten.

Ama sizi anlıyorum.

İstiyorsunuz ki takip ettiğiniz haber sitesinde daha çok özel haber olsun. Her yerde olan ajans haberlerinden farklı haberler görmek istiyorsunuz.

Bu en doğal hakkınız elbette. Şunu söylemeliyim ki İnternethaber'in de istediği bu.
Hedef sahada çalışan muhabir sayısını artırarak sizlere daha çok özel haber sunmaktır.

Kısa bir zaman sonra bu tarz özel haberleri daha çok göreceksiniz İnternethaber'de.
Hatta çok güzel sürprizler bekliyor sizleri.

FOTOĞRAF KULLANIMI ART NİYETLİ Mİ?

Gelelim bu hafta gelen diğer şikayetlerden bazılarına...

Haberleri olduğu gibi haber fotoğraflarını da eleştirmek okurun hakkıdır.

Fotoğraf kalitesi kötü, haber içeriğiyle, başlığıyla alakasız fotoğraf kullanılmış gibi eleştiriler zaman zaman geliyor sizlerden. Editör arkadaşlar hemen o fotoğrafla ilgilenip düzeltiyorlar.

Bu hafta ise fotoğraflarla ilgili farklı bir şikatet geldi. Önce okurumuzun yorumunu sizlerle paylaşayım:

RanFor Osman

"Mesela fotograf secimleriniz,Deniz Baykal,Kemal Kilicdaroglu,Devlet Bahceli,Komutanlar vs herdaim en kotu fotograflar okurun gozune sokuluyor,oyle fotograflar yayinlaniyor ki artniyet oldugu ilk bakista anlasiliyor.Kemal Kilicdaroglunu iceren bir haberde,Kilicdaroglu nun fotografi var,arkada Akp lilerin dalga gecerek guldugunu ima eden fon var.Hangi birisini yazmak lazim.Madem bu kadar hassassiniz,neden bunlar kasitli yayinlaniyor.Tum okurlarin sikayeti ayni,kriterlerle yayinladiklariniz CELISKILI....."


Bu oldukça ilginç bir eleştiri. İlginç diyorum çünkü İnternethaber'de fotoğraf kullanımına özellikle dikkat ediliyor.

Üst manşette fotoğraf alanının büyüklüğü de buna en büyük örnek. En kaliteli, başlığı en iyi anlatan fotoğraflar seçiliyor.

Arada bu kriterlere uymayan fotoğraflar çıkabilir mi?

 Evet çıkabilir. Ama bu da farkedildiğinde hemen düzeltiliyor.

Şimdi gelelim art niyetli fotoğraf kullanımına...

Okurumuz bir anlamda AK Parti için kullanılan fotoğraflar hariç diğer partilerin ve TSK haberleri için kullanılan fotoğrafların imalı, kasıtlı ve kötü olduğunu söylemiş.

 Buradan yandaşsınız gibi bir anlam da çıkartabiliriz.

Defalarca buradan söyledim. Benzer şikayetler zaman zaman AK Partililerden de geliyor.

Nerede kaldı o zaman İnternethaber'in yandaşlığı?

İnternethaber tarafsız habercilik anlayışıyla haber yapmaya çalışıyor. Haberin içeriğine uygun da fotoğraf kullanmaya dikkat ediyor.

 Haberin içeriğin de birinin söylediği bir ima ya da kinayeli bir durum yoksa salt parti liderinin fotoğrafı veriliyor.
 
Bunu bu kadar net ifade etmemin nedeni; en yakın örnek CHP Kurultayı! CHP Kurultayın da sizler için en iyi fotoğraflar seçilip foto galeri yapıldı.

O gün CHP haberlerini girenlerden biri olarak söylüyorum ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun en güzel fotoğrafını üst manşete taşıdık. Art niyet olsaydı buna bu kadar özenmezdik diye düşünüyorum.

Olayı fotoğrafın arkasındaki fonla bütünleştirerek böyle bir yoruma varmak sizce de İnternethaber'e biraz haksızlık olmuyor mu?