BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,74
ALTIN 2.489,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP kurultayı 2. gün- CHP Parti Meclisini seçiyor-Listede kimler var?

CHP kurultayında Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliği için oy kullanma işlemi sona erdi. Sandıklar açıldı ve oyların sayımına geçildi...

Abone ol

Dün Ankara'da CHP içindeki hesaplaşmanın yaşandığı 18. Olağanüstü kurultayda seçim işlemi tamamlandı. Çekişmeli geçen seçimin ardından genel başkanlık koltuğuna 3. kez 740 oyla Kemal Kılıçdaroğlu oturdu. CHP bugün ise Parti Meclisi'ni seçiyor.

Kurultay'ın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) üyeleri (60 asıl üye,15 yedek üye) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri (15 asıl üye 8 yedek üye) seçimi yapıldı. Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliği için oy kullanma işlemi sona erdi. Sandıklar açıldı ve oyların sayımına geçildi.

CHP'NİN PM YARIŞINDAN İLGİNÇ MANZARALAR TIKLAYIN

Kurultayda CHP’de asıl çekişme genel başkanlık seçiminden çok bugün Parti Meclisi üyeliği seçiminde yaşanıyor. Ankara, ATO Congresium Salonu'na erken saatlerde gelen adaylar hareketli dakikalar yaşıyor.

25834625.jpg

CHP 18. kurultayında aday olan isimler belli oldu ve Kılıçdaroğlu'nun PM listesi de basına sızdı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN PM LİSTESİNDEKİ İSİMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

LİSTEDE ABDULLAH GÜL BİLE VAR!

Çarşaf listede yer alan isimler arasında dikkat çeken bir isim daha var; Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le aynı adı taşıyan bir CHP'li de PM listesine aday oldu. Böylece Abdullah Gül ismi de CHP'nin PM aday listesine girmiş oldu.

SÜRPRİZ: ZEKERİYA TEMİZEL

CHP'de açıklanan çarşaf listede sürpriz isim, DSP hükümetinde bakanlık da yapmış bir siyasetçi; Zekeriya Temizel.
Temizel dışında, çarşaf listede, CHP'ye son anda üye olup katılan Mehmet Bekaroğlu da bulunuyor.
Her iki ismin de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı anahtar listede yer almalarına kesin gözüyle bakılıyor.

MUHARREM İNCE ADAY OLMADI

Kurultay'ın ilk günü genel başkan adayı olup, delegelerin yaklaşık üçte birinin oyunu alan Muharrem İnce ise, Parti Meclisi üyeliği için aday olmadı.

Muharrem İnce ve ekibi de kendi anahtar listelerini hazırlıyorlar.

İnce'nin listesinde iki milletvekili, Tanju Özcan ile Ümit Özgümüş'ün yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Listede ayrıca, İnce'nin avukatı Haluk Pekşen'in de yer alacağı belirtiliyor.
Muharrem İnce'nin ekibi, kendi hazırladıkları listede "ünlü isimlerin yer almayacağını", örgüt ağırlık bir liste hazırlandığını belirtiyorlar.

52 KİŞİLİK ANAHTAR LİSTEDE KİMLER OLACAK?

Adaylar kulis çalışmalarına başladı. Dün afişler ve posterlerle donatılan ATO Congresium salonunun duvarları bugün parti meclisinde yer alacak adayların fotoğrafları ile değiştirildi.  Adayların el afişleri posterleri dağılıtdı.

CHP kulislerinde dün bütün gece, Genel Başkanlık seçimlerinde oyların yaklaşık üçte birini alan Muharrem İnce ile Kılıçdaroğlu'nun birlikte ortak bir anahtar liste hazırlayıp hazırlamayacağı tartışmaları yaşandı.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun dün gece bir ara Genel Başkan Yardımcıları ile toplantı yaparak, onlardan isim önerileri aldığı, bu önerileri aldıktan sonra da tek başına liste üzerinde çalışmaya başladığı kulislere bilgi olarak sızdı.

UMUT ORAN VE ADNAN KESKİN ADAY OLMADI

CHP'nin Baykal dönemindeki Genel Sekreteri, Kılıçdaroğlu döneminde de bir ara örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Adnan Keskin ise PM'ye aday olmadı.
Aday olmayanlar konusunda bir başka öne çıkan isim ise Umut Oran. Oran, dünkü Genel başkanlık seçim sonucunun ardından yazılı bir açıklama yaparak, PM'ye aday olmayacağını kamuoyuna duyurdu.
Yine milletvekillerinden Melda Onur da PM için aday olmadı.

KARAYALÇIN KENDİ LİSTESİNİ ÇIKARACAK İDDİASI

CHP'nin SHP ile birleştiği dönemde SHP Genel Başkanlığı görevini yürüten, ardından CHP'ye katılan Murat Karayalçın da PM'ye aday olmadı. Ancak Karayalçın "birleşik sol" adı altında kendisine bağlı isimlerle bir anahtar liste çıkaracağı iddia ediliyor.

SOĞAN VE EKMEK EYLEMİ

İşten atılan işçiler CHP kurultayı önünde eylemde “Ekmek ve Soğan” eylemi yaptı.
Beşiktaş Belediyesi şirketlerinden Beltaş işçileri taşeronlaştırma dayatmasına karşı eylemlerini sürdürüyor. İşçilerin taleplerini kabul etmeyen CHP’li Beşiktaş Belediyesinin tavrını protesto etmek için işçiler kurultay salonu önünde eylem yaptı.

DİSK üyesi işçiler kurultay salonu önünde sloganlar eşliğinde oturma eylemi yapıyor. Eylemde işçiler önlerine soğan ekmek koyarak işlerinden vazgeçmeyeceklerini vuurguladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

-Bir bayram havası içinde kongre yapmaktan mutluyum. Sağlıklı bir rekabetin olabileceğini rahatlıkla tartışabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Şimdi hepimize bir görev düşüyor. Artık ayrılık gayrılık yok, birleşe birleşe kazanacağız. Ben oy versin vermesin bütün delege arkadaşlarıma şükranlarıma sunuyorum.

CHP LİDERİNDEN ŞIK DAVRANIŞ

Kemal Kılıçdaroğlu kongrelerde alışkın olunmayan bir şıklığa imza atarak rakibi Muharrem İnce'yi de kürsüye yanına davet etti. İki rakip öpüşerek delegeleri selamladı.

screen-shot-2014-09-05-at-18.01.40.png
Kılıçdaroğlu sonra şöyle devam etti;

-Biz yarışırız uygarca yarışırız, biz eleştiririz uygarca eleştiririz, biz demokrasiyi getirdik dünyaya örnek olacağız. CHP her zaman yeni kadrolar yetiştirmek zorundadır. CHP umut vermek zorundadır.

MUHARREM İNCE : SONUCU KAVGA ETMEDEN KABULLENİN

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra sözü Muharrem İnce'ye verdi. İnce de yenilgiden sonra şu açıklamayı yaptı;

-Gençler yarışacağız tartışacağız, ama kavga etmeden sonucu kabulleneceğiz. Sıfır oy aldığım iller başta olmak üzere il başkanlarımın emrindeyim ne zaman emrederseniz ordayım. Bir saat öncesinde Sayın Kılıçdaroğlu benim rakibimdi şimdi rakibim değil genel başkanımdır. Bu yağma düzeninden bu faşist diktatörden kurtulmak için elimden ne geliyorsa onu yapacağım.