BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

CHP kurultaya gidiyor! Kılıçdaroğlu'ndan Başbuğ'a destek!

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği İlker Başbuğ'un "Afrin siyasete alet edilmesin" sözlerine destek verdi. 9-10 Mart'ta tüzük kurultayı için çağrı yaptı...

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. CHP için olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, eki Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "Afrin operasyonu siyasete alet edilmesin" sözlerine destek verip Başbuğ'u eleştiren Erdoğan ve Bahçeli'ye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Buradan ilk kez açıklıyorum" dedikten sonra "IŞİD'e Türkiye'nin 70 ilinden militan gitti" iddiasında bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları: 

CHP KURULTAY'A GİDİYOR: CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP için 9-10 Mart'ta tüzük kurultayı çağrısı yaptı. Partiden yapılan açıklamada, 19. Olağanüstü Kurultay'ın 9-10 Mart tarihlerinde toplanacağı duyuruldu. Kurultayın gündeminde ise tüzük değişikliği var. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak kurultayda, üyelik sisteminden delege seçimine, parti örgütünün yapısından kurultayın toplanma usül ve esaslarına yönelik değişikliğe gidilmesi bekleniyor. CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilmişti. Parti içi muhalefetten tüzük değişikliği için açıklamalar gelmişti. CHP milletvekilleri Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in başını çektiği milletvekilleri 36. Olağan Kurultaya sunmak için içtüzük değişikliği teklifi hazırlamış ancak tüzük değişikliği gündeme alınmamıştı.

'İLKER BAŞBUĞ'UN DEDİKLERİ DOĞRUDUR': Olaya şuradan başlamak lazım; İlker Başbuğ terörist diye hapse atmadılar mı? Pek çok komutanı idama mahkum ettiler, sonra dediler ki; orduya kumpas kuruldu. Ne diyor İlker Başbuğ, "Afrin'de ordumuz terör örgütleriyle mücadele ediyor, bunu siyasallaştırmayın" diyor. Ee doğru diyor, giden ordu Türk ordusu, hepimizin çocukları orada mücadele ediyor. Bunu söyledi diye hesabını verecek diyor. Önce sen hesabını ver, Balyoz'un, Ergenekon'un hesabını ver.

İlker Başbuğ Afrin için ne dedi Erdoğan'dan büyük tepki!

 AFRİN OPERASYONU, TIPKI İDLİB GİBİ GEREKLİ: Afrin operasyonu gerekli, tıpkı İdlib gibi. Afrin'de de güvenli bölgeye ihtiyaç var. Bunu yaparken ne yaptı? O bölgede Suriye'de temel aktörler vardı, onlara bilgi verildi ve onlarla beraber yola çıkıldı. Ben şu cümleyi kullandım: Evet gireceğiz, güvenliğimizi sağlayacağız. Buna kim karar verecek, ordu karar verecek.

IŞİD'E 70 ŞEHİRDEN MİLİTAN GİTTİ: Bunu ilk kez açıklıyorum. IŞİD'e Türkiye'nin 70 ilinden militan gitti. IŞİD'e gidenler için yaramaz çocuk diyorlardı. Geldiler Türkiye'de yöneticileri kandırdılar. Bunları herkes kandırdı.

AFRİN MERKEZE GİRİLMEMELİ: Ben Afrin merkezine girmeyelim dedim. Kimi terörist kabul edecekler orada? Bu sözü kullanırken biz emekli askerlerle konuşuyoruz, o ülkede kendi bölgemizin güvenliğini sağlıyoruz ama bir süre sonra çekileceğiz. Nitekim iktidar kanadı da bunu söyledi. 

'AFRİN AYRI, AFRİN'İN MERKEZİNE GİRMEK AYRI': Afrin ayrı, Afrin'in merkezine girmek ayrı. Ben kendi ülkemin güvenliği için mücadele ediyorum, ben 30-40 km'de güvenliğimi sağlıyorsam sorun yok.
Suriyelileri de eğitin kendi ülkeleri için mücadele etsinler. 

'ABD'YE EN SERT TEPKİ VERİLMELİ': ABD'ye en sert tepki verilmeli. ABD bizim istediğimiz süreci geliştirmezse İncirlik'i de, Kürecik'i de kapatırsınız. En baştan beri Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sokmayın dedim. Suriye'nin bu hale gelmesinin ana sorumlusu Erdoğan. Silah gönderdi, Emevi Camisi'nde namaz kılacağız dedi, Nusra'nın IŞİD'in doğmasına neden oldu. 

İlker Başbuğ Erdoğan ve Bahçeli'ye yanıt verdi