BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP kurultay üstüne kurultay yapacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki ayrı kurultay yapacaklarını açıkladı...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki kurultayın peş peşe yapılacağını belirterek, "26 Şubat'ta ilk kurultay. İkincisi de o da yarın ilan edilecek, onun da yarın duyurusu çıkacak. İkisini birleştirme olanağımız yok tüzüğe göre, dokunamıyoruz ayrı ayrı yapacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de grup toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "İki kurultay birden mi yapılacak" sorusuna CHP Genel Başkanı, "Ayrı ayrı" dedi.

"26 Şubat'ta ilk kurultay, ikincisi" hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, "İkincisi de o da yarın ilan edilecek, onun da yarın duyurusu çıkacak" yanıtını verdi.

"İKİSİNİ BİRLEŞTİRME OLANAĞIMIZ YOK"

"Peşpeşe o zaman iki kurultay" sözüne de CHP Genel Başkanı, "İkisini birleştirme olanağımız yok tüzüğe göre, dokunamıyoruz ayrı ayrı yapacağız" yanıtını verdi.

"İkincisi için 1 Mart tarihi öne çıkıyor, öyle bir tarih var mı" sorusuna da CHP Genel Başkanı, "Var ilanı sanıyorum yarın ya da öbür günkü gazetelerde çıkacak. İlan duyurumuz olacak. Yeni Tüzükle bu garabeti de ortadan kaldıracağız. Böylece kurultay taleplerini birleştirme imkanımız çıkacak. Şu andaki Tüzük ona izin vermiyor" dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ

"Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nu Anayasa Mahkemesine götürme düşünceniz var mı" sorusuna da Kılıçdaroğlu, "Görüşüyoruz, arkadaşlarla görüşüyoruz" yanıtını verdi.