BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,84
ALTIN 2.417,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP kulislerindeki en çılgın iddia

CHP'de yaşanan tüzük krizinde Önder Sav'ın yanında yer alan Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, o iddiaya ne dedi?

Abone ol

Önder Bey'in gönlündeki genel başkan adayı olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun zayıflatılmasının ardından, partinin başına geçeceği iddiası konuşuldu.

KILIÇDAROĞLU'NA TAAHHÜTTE BULUNDU

Peki bu inanılmaz senaryoya Okay ne dedi? Akşam gazetesinden Çiğdem Toker, Evevit'i anma toplantısından önce Okay ile görüştü. Okay'ın yanıtı çok netti:

"Ben Kemal Bey'e bir taahhütte bulundum. Bu birlikteliğimizi, senin başbakan olmandan yana kullanacağım dedim. Kendisine (Kılıçdaroğlu'na) sorabilirsiniz. Doğrulayacaktır. Peki açık açık bu taahhütte bulunan birisi kendisi için genel başkanlık düşünebilir mi? Düşündürür mü?"

REALİST İNSANIM

Okay'a Kılıçdaroğlu'na bu taahhüdü 22-23 Mayıs Kurultay sürecinde mi verdiği yönündeki Toker'in sorusuna cevabı ise daha ilginçti:

"Hayır daha önce. Biz iki buçuk yıl boyunca birlikte grup başkanvekilliği yaptık. Çünkü ben realist bir insanım. Kemal Bey'e gösterilen ilgiyi sevgiyi görüyorum. Biliyorum."

TÜZÜK BİZİ ÜZDÜ

Toker'en 'Ne olsa bu kırılma yaşanmazdı?' sorusuna ise Okay tüzüğü işaret ederek cevap verdi:

"Tüzük kurultayı yapabilseydik. Beni en çok üzen konu da bu zaten, Sanki biz bu tüzüğün antidemokratik olduğunu yeni fark etmişiz, iki buçuk yıldır hiç ses çıkarmıyoruz gibi. Oysa Deniz Bey'in talimatıyla kurulan 10 kişilik tüzük komisyonunda aralarında benim de bulunduğum sekiz kişi, bu tüzüğün ne kadar antidemokratik olduğunu anlatmıştık.'
'Başsavcının son yazısı yargıya taşınacak mı?' soruma şu karşılığı verdi Okay: 'Hukuken mümkün olabilir. Çünkü Başsavcılık, Siyasi Partilerin üzerinde bir onay makamı değil. Buna rağmen, bu yola Hakkı Süha Okay gitmeyecek. Yeni tartışmalara hiç gerek yok. Benim CHP'liliğim, bütün isimlerin önünde gelen bir anlayışı yansıtıyor."