BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP kongresinde yumruklar konuştu!

Kongrelerinde sürekli olay çıkan CHP'nin Yenimahalle kongresinde de yumruklar konuştu.

Abone ol

CHP Yenimahalle İlçe Olağanüstü Kongresi'nde zaman zaman arbede yaşandı. Kongrelerinde olay çıkması sık sık gündeme gelen CHP'de yine yumruklar konuştu.

CHP Yenimahalle İlçe Olağanüstü Kongresi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılıyor. Kongreye, CHP genel başkan yardımcıları Gökhan Günaydın ve Bülent Tezcan'ın yanı sıra bazı milletvekilleri de katıldı.

CHP Ankara İl Başkanlığı'nın, Yenimahalle ilçe teşkilatını görevden alması ardından kayyum atanan Ali Buçan, Türkiye'nin yangın yeri olduğunu belirterek, dertlerin dermanının CHP'de olduğunu söyledi.

Buçan, 'Tek derdim, tem hesabım, tem amacım var. CHP'nin iktidar olması, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan olması. Bunu nasıl yapacağız- Barışacağız, unutacağız, kavgaları ve küslükleri bir tarafa bırakıp CHP çatısı altında bir aile gibi yaşayacağız ' diye konuştu.

Buçan'ın konuşması ardından Divan Başkanlığına CHP PM üyesi Bülent Kuşoğlu seçildi. Divan'ın oluşturulmasına salondan yükselen itirazlar üzerine Divan üyeleri yeniden belirlendi.

Yenimahalle İlçe Yönetim Kurulu'nun görevden alınma gerekçelerinin okunması ardından konuşan eski ilçe başkanı Şerafettin Terzi, ilçe yönetimine ve kendisine yöneltilen suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini ifade etti. Sunulan istifaların kabul edilmesi ve istifa edenlerin yerine yedek üyelerin görevlendirilmesi gerektiğini dile getiren Terzi, ilçe yönetiminin kesinlikle görevden alınmaması gerektiğini savundu.

FETHİ YAŞAR'A YUMRUK İDDİASI

Terzi konuşmasına devam ederken, bir kişinin ön sırada oturan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a yumruk attığı iddia edildi. İddialar üzerine salonda arbede yaşandı.
Arka sıralardaki partililerin de ön tarafa koşması üzerine Divan'dan 'Sara hastası bir vatandaş bayıldı. Sakin olun ' anonsu yapıldı. Ancak bazı partililer, Divan'ın anonsuna karşı çıkarak, Yaşar'a bir kişinin yumruk attığını öne sürdü.

Arbedenin ardından konuşan CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, 'Bir CHP'li bir CHP'liye yumruk sallayacak, bu provokasyon sayılmayacak. İzah etmem gereken konuları izah etmem provokasyon sayılacak ' dedi. Yenimahalle ilçe örgütünde bazı sorunlar olduğunu ve bu sorunları bütün partililerin kabul ettiğini belirten Alçın, sorunların il başkanlığını aşacak noktaya geldiğini söyledi. Alçın, şöyle konuştu:

'Genel Başkan, bana bir an önce bu sorunları çözmem konusunda düşüncelerini iletmişlerdir. seçimle gelen seçimle gider, doğru ama tüzükte bir şey daha yazıyor. CHP'nin menfaatlerini korumak, başarısı için çalışmak herşeyin önünde gelir. Hiçbir örgüt 'kongre ile geldim, kongre ile giderim' diyemez, partinin çıkarlarını kenara itemez. Bu karar, sadece Zeki Alçın'ın kararı mıydı- Merkez Yönetim Kurulu'nda kim karşı çıktı- Oy birliği ile geçti. '

Konuşmaların ardından Ali Buçan ile Erhan Ulugöl, CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı'na aday gösterildi.

Bazı delegelerin seçimin tüzükte yazıldığı gibi çarşaf liste ile değil blok liste ile yapılması önerisi üzerine oylama yapıldı. Hazirun cetvelini imzalayan 343 delegeden sadece 151 delegenin kabul etmesi nedeniyle seçimin blok liste ile yapılması önerisi kabul edilmedi.

Verilen aranın ardından kongre seçimle devam edecek.