BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.415,50
HABER /  GÜNCEL

Bakan Kılıç'tan Kılıçdaroğlu'na dava!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 25 bin liralık manevi tazminat davası açtı

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "onur ve saygınlığına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle, 25 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Bakan Kılıç'ın avukatı Muammer Cemaloğlu'nun verdiği dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin 11 Nisan 2012 tarihinde yapılan TBMM Grup Toplantısındaki sözleri hatırlatıldı.

25 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Kılıçdaroğlu'nun, konuşmasında, Kılıç'ı, "birçok kez ve ısrarla, doğrudan doğruya kişiliğini hedef alarak, 'ev ve araba hortumculuğu' yapmakla itham ettiği" belirtilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Davalının (Kılıçdaroğlu), müvekkilim için ısrarla kullandığı 'Hortumcu' ifadesinin ne anlama geldiği, halk arasındaki kullanım şekli, açıklamaya gerek duyulmayacak şekilde ortadadır. Bu söz ve değerlendirmeler, bir siyasetçinin, diğer bir siyasetçi için söyleyeceği sözler olarak kabul edilemez. Bu sözlerin eleştiri olmadığı, düşünce açıklaması düzeyinde bulunmadığı, açıkça hakaret, aşağılama ve küçük düşürme amacı taşıdığı görülmektedir. Bu dil, siyasi eleştiri düzeyini de aşacak bir düzeydedir."

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'ndan "onur ve saygınlığa saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle, 25 bin lira manevi tazminat talep edildiği bildirildi.