BIST 9.680
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,06
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Kadın Kolları kongresinde erkek krizi!

CHP Ankara Kadın Kolları kongresinde "erkek" krizi çıktı! Kongrede Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu konuşma yapmak isteyince kürsüden indirildi.

Abone ol

CHP'de sular durulmuyor! Kriz bu kez de Ankara İl Kadın Kolları'nın kongresine sıçradı. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun kongrede konuşmasına izin verilmeyince kürsüde kavga çıktı. İşte kongrede yaşananlar;

CHP Ankara İl Kadın Kolları Kongresi'nde kürsü krizi çıktı. Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, kürsüye çıkarak kongrede söz istedi. Eminağaoğlu'nun bu isteğine Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkecioğlu Dönmez karşı çıktı.

"KONGREYE GELMEDEN BAŞKAN SEÇİLDİ"

Kongrenin bir başka tartışma konusu ise CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın divan başkanı seçilmesi oldu. Eminağaoğlu, Nazlıaka'nın kongreye bile gelmeden başkan seçildiğini, haber verilmesi üzerine yola çıktığını ve kongrenin de bu nedenle geçiktiğini söyleyerek, kongrede böyle bir şeyin olmasının doğru olmadığını iddia etti.

"KÜRSÜDEN ZORLA İNDİRİLDİ"

Nazlıaka'nın beklenmesi nedeniyle yaklaşık 2 saat gecikmeli başlayan kongrede, Eminağaoğlu konuşma için ısrar edince kürsüden indirildi. Salonda bulunan bazı partililer ise Eminağaoğlu'nun konuşturulmamasına tepki gösterdi. Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Dönmez ise Eminağaoğlu'nun konuşma hakkı bulunmadığını, Eminağaoğlu'nun delege dahi olmadığını söyleyerek, yaşananları sevimsiz bir durum olarak nitelendirdi.

ADNAN KESKİN DE TEPKİ GÖSTERDİ

Gerginliğin ardından yeniden kürsüye çıkan Dönmez, kota ve bütçe sıkıntıları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Dönmez, ortak bir karar aldıklarını açıklayarak, divan başkanlığını CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın yapacağını belirtti. Nazlıaka'nın divana oturmasının ardından kongre açıldı.

Kongrede konuşma yapan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ise Eminağaoğlu'nun konuşma yapma talebine destek verenlere, "Bu kongreyle hiç ilgili olmayan bir arkadaş çıkıp bizim kadınlarımıza çekidüzen vermeye çalıştı. CHP kadınlarına hiç kimse çekidüzen veremez. Bu arkadaş iki gün önce Disiplin Kurulu'na bizzat Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiden ihraç edilmesiyle ilgili bir önerge verdi. Onu mu savunuyorsunuz?" diye seslendi.