BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İzmir'de büyük kriz!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Kılıçdaroğlu İzmir'den önseçime girsin" sözleri kriz çıkardı. CHP İl Başkanı da kavgaya dahil oldu.

Abone ol

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu"nun "Kılıçdaroğlu İzmir'den önseçime girsin" sözleri kriz çıkardı. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak "Genel Başkanı test etmek kimsenin haddi değil" derken CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter "Kimsenin haddini aşmaması lazım" dedi. Geçen hafta İzmir'e gelen Kılıçdaroğlu'nun havalimanında karşılanması sırasında ise taraflar birbirleriyle ağız dalaşına girdi.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, hafta sonu havalimanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak arasında yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı. Serter, İlçe Başkanı Başak'ı kastederek "Partimizde hiyeyararşik yapı içinde herkesin kendine özgü bir davranış stilinin olması lazım. Bir de hiyeyarşik yapıyı bozmamamız lazım. Kimsenin haddini aşmaması lazım" dedi.

"KİMSENİN HADDİ DEĞİL"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’den önseçime girip aday olma önerisine CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, "Genel Başkanı test etmek kimsenin haddi değil. Kurultaydan büyük önseçim mi olur?" sözleriyle tepki göstermişti. 

HAVALİMANINDA AĞIZ DALAŞI

Kocaoğlu ve Başak, bu açıklamanın ardından ilk kez cumartesi akşamı İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Kılıçdaroğlu’nu karşılarken bir araya geldi. Kocaoğlu, Başak’a "Sen çok şey bildiğini mi sanıyorsun, Şakir" demişti. Başak da "Senden çok şey bildiğim kesin" sözleriyle yanıt vermişti. Kocaoğlu tartışmayı "İyi, böyle devam et. Terbiyesiz" sözleriyle sürdürmüş ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’e yönelip, "Sen nasıl bir il başkanısın? İlçe Başkanı beni hedef alıyor. Nasıl benim hakkımda böyle konuşturursun?" demişti. Serter "Haberim yok. Ben okumuyorum öyle haberleri sen de okuma" deyince Kocaoğlu daha da sinirlenerek, "Nasıl haberin olmaz? Kesip koymuyorlar mı önüne gazete küpürlerini böyle şey mi olur?" sözleriyle sert çıkmıştı.

havalimani-karşilama.jpg

İL BAŞKANI SERTER "KİMSENİN HADDİNİ AŞMAMASI LAZIM"

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, basın mensuplarının sorusu üzerine Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ı ima ederek, "Partimizde hiyeyarşik yapı içinde herkesin kendine özgü bir davranış stilinin olması lazım. Bir de hiyeyarşik yapıyı bozmamamız lazım. Kimsenin haddini aşmaması lazım" dedi. Serter, gazetecilerin "İl Başkanı ile Kocaoğlu arasında gerginlik varmış gibi görünüyor, öyle mi?" sorusunu şöyle yanıtladı:

O KONU ARTIK KAPANMIŞTIR

"Hiç öyle bir şey yok. Genel Başkanı’mız geldiğinde Kocaoğlu ile iki gün 24 saat yani 48 saat beraberdik. Bir ağabey kardeş gibi bir dost gibi hareket ediyoruz. Kocaoğlu’nun, Genel Başkanımıza önerdiği teklif bir İzmir beyefendisi gibi centilmencedir. ’İzmir’den aday olursanız çok mutlu oluruz’ diye söylemiştir. Kendisine yakışan bir İzmir beyefendiliği ile ben oraya buradan bakıyorum. Genel Bakanımız 81 ilin hangi ilinden aday olmak isterse herkesin ona kapısı açıktır. Onun kendi tercihini kullanma hakkı olacaktır. Konuşmalarımızda herkesin ağzından çıkan kelimelere dikkat etmesi gerekiyor. Hiyeyarşik yapı içinde herkes centilmence mesajlarını vermek zorunda. Belki haddini aşan cevap da olmuş olabilir. Onun da telafisi yönüne gidiyoruz herkesi orta noktada buluşturuyoruz. Bu benim asli görevim. Ben burada İzmir’de Kılıçdaroğlu’nu temsil eden bir arkadaşınızım. O konu artık kapanmıştır, bitmiştir. Amacını aşan bir ifadedir."