BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İzmir ön seçim sonuçları

CHP İzmir ön seçim sonuçları açıklanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı ön seçimlerde, Kılıçdaroğlu rekor bir oyla önde götürüyor.

Abone ol
CHP İzmir ön seçim sonuçları açıklanıyor. İzmir'de oy vermi işlemi saat 17:00'da sona erdi. İkinci bölgede oyların bir bölümü sayılırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, rekor bir oyla seçimleri önde götürüyor.

CHP ön seçim sonuçları

İzmir'de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 2. bölgeden 57. sıra numarasıyla yer aldığı ön seçimlere katılımın, yüzde 55 civarında olduğu bildirildi.

CHP İl Başkanı Bedri Serter, oy kullanma süresinin bitiminin ardından gazetecilere açıklamasında, ön seçimin "demokrasi şöleni" şeklinde geçtiğini ifade etti.

Ön seçime katılan parti üyelerine teşekkür eden Serter, "Bugün bir kez daha gördük ki Türkiye’nin demokrasiyi özümsemiş, ortak akılla yönetilen, halkın ve üyelerinin sesine kulak veren tek partisi CHP'dir. Saat 17.00 itibariyle sandıklar kapandı, oy verme işlemi sona erdi ve örgüt son sözünü söyledi. Şimdi sonuçları bekliyoruz" diye konuştu.

Serter, İzmir genelinde ön seçime katılımın yüzde 55 civarında olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön seçime 2. bölgeden ön seçime girmesi, heyecanı daha da artırdı. Eskilerin sözüyle sandığa atılan değil, sandıktan çıkan oy önemlidir. Emin olduğumuz tek şey var, genel başkanımızın açık ara çıkacağını biliyoruz. 7 Haziran’da kendisini başbakan olarak göndereceğiz."

chp-izmir-on-secim-sonuclari.jpg 

Bedri Serter, gün içinde görüştüğü Kılıçdaroğlu’nun başarı dileklerini sunduğunu, çalışmaların nasıl gittiğini sorduğunu dile getirdi.

İzmir'de, il genelinde iki seçim çevresinde toplam 37 merkezde kurulan 592 sandıkta, 129 bin 107 CHP üyesi oy kullanma hakkına sahipti.

SONUÇLAR AÇIKLANMAYA BAŞLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da oy kullandı; ancak İzmir'de yarıştı. İzmir'deki ön seçimlerde 2. bölge oylarının bir bölümü sayıldı.

İlk seçim sonuçlarına göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, rekor bir oyla yarışı ilk sırada götürüyor. İkinci sırada ise Mustafa Balbay yer aldı.

İzmir 2. bölgede Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Balbay'ı ise Bornova Belediye eski Başkanı Kamil Okyay Sındır takip ediyor. Atilla Sertel ise listenin dördüncü sırasında yer aldı.

İzmir 1. bölgede ise yarışı şimdilik Musa Çam önde götürürken ikinci sırada Tacettin Bayır, üçüncü sırada ise Ali Yiğit ve dördüncü sırada ise Mehmet Türkbay yer alıyor.