BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.433,75
HABER /  POLİTİKA

CHP İzmir kongresinde kavga çıktı

Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Kongresinde taraf olduğu iddialarına sert cevap veren ve 'Kontenjandan gelenlerin İzmir'i dizayn etmeye hakkı yoktur' deyince ortalık karıştı.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresinde yaptığı konuşmada taraf olduğu iddialarına çok sert cevap verdi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Kocaoğlu'nun ardından sahneye çıkarak konuşmasının bir bölümünde “Listede seçilip milletvekili olup kükremenin, hele kontenjandan gelenlerin İzmir'i dizayn etmeye hakkı yoktur” diyen Kocaoğlu'na yanıt verdi.
Özkan'ın “Aziz Başkanı kınıyorum. Ben de kontenjandan geldim. Böyle büyük bir başkana 'kontenjandan gelenler İzmir'i dizayn edemez' demesini yakıştıramadım. Hangi ön seçimden geldin başkanım? Seni hangi ön seçimden getirdiler? Tüzüğümüzü nasıl ayaklar altına alınırsın Başkanım. Hiç yakışmadı” sözleri üzerine salondan “İzmir Aziz'dir, Aziz kalacak” sloganları yükseldi. Özkan bunun üzerine 'İzmir Aziz'dir, Aziz kalacak' diyenlere karşı 'İzmir CHP'dir, CHP kalacak' diyorum” dedi. Bu sözlerin ardından delegeler ve partililer Özkan'ın bulunduğu kürsünün önüne gelerek Özkan'ı yuhalamaya başladı. Kongre salonunda kavga çıkarken, mevcut il başkanı Bedri Serter, ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Özkan, kürsünün önünde bulunan kalabalığın içinde güçlükle yerine oturdu. Gerginliğin sürdüğü kongrede, Kocaoğlu'nun Özkan konuşurken gülümsemesi dikkat çekti.