BIST 9.099
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,06
HABER /  SEÇİM

CHP İstanbul Milletvekili adayı Gamze Akkuş İlgezdi kimdir?

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Gamze Akkuş İlgezdi ön seçim yarışından birinci çıktı. Peki CHP İstanbul Milletvekili adayı Gamze Akkuş İlgezdi kimdir?

Abone ol

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri CHP İstanbul. 1. Bölge Ön Seçimlerini Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi kazandı. 

25 bin 520 oy alarak İstanbul 1. Bölge CHP Milletvekili adayı olmaya hak kazanan Gamze Akkuş İlgezdi siyasi kariyerini 5 yılda zirveye taşıdı. Aslen diş hekimi olan ve bir de müzik albümüne sahip Gamze Akkuş İlgezdi, Battal İlgezdi ile evlenmesiyle başlayan yükselişini Meclis yolu açık vekil adayı olarak taçlandırdı.

Şimdi CHP kulislerinde herkes “İlgezdi eşinden dolayı mı yoksa örgüt içinde çok mesai harcadığı için mi ön seçimden çıkmayı başardı?” sorusuna cevap arıyor. CHP bazı çevreler İlgezidi’nin seçimden birinci çıkması sürpriz olarak yorumlarken, bazıları ise ön seçim öncesi yaptığı harcama ve kampanyası nedeniyle ‘beklenen bir şeydi’ diye değerlendiriyor.

Radikal'in haberine göre, diş hekimi Gamze Akkuş İlgezdi’nin yıldızı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile evlenmesiyle parladı, atamaları ve yaptığı icraatlar çok konuşuldu ve önceki gün de ön seçimde birinci çıkarak Meclis’in yolu açıldı. Böylece 5 yılda zirveye tırmanarak büyük bir başarıya imza attı.

chp-istanbul-1.-bolge-milletvekili-adayi-gamze-akkus-ilgezdi-kimdir.jpeg

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ KİMDİR?

Marmara Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olan Gamze Akkuş İlgezdi’nin ilk görev yeri SSK Okmeydanı Hastanesi oldu. Aynı hastanenin başhekim yardımcılığı görevini de yürüten Gamze Akkuş İlgezdi, 18 yıl çalıştığı Okmeydanı SSK Hastanesi’nden, 2009’da İçişleri Bakanlığı kadrosuna geçti. 

Ataşehir’in ilçe olması sonrası 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığını CHP’nin adayı olan Battal İlgezdi kazandı. Battal İlgezdi aynı zamanda Gamze Akkuş’unda nişanlısıydı. Gamze Akkuş İlgezdi’nin adı ilk olarak o günlerde gündeme geldi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bir hafta sonra evleneceği Gamze Akkuş’u belediyenin Sağlık İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atadı. ‘Düğün hediyesi’ olarak yorumlanan bu atama tartışma konusu oldu.

Görkemli bir düğünle evlenen Akkuş ve İlgezdi çiftin nikâh şahitliğini dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal le, Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Gamze Akkuş İlgezdi tartışmalar üzerine müdürlük görevinden istifa etti. Ancak belediyeden ayrılmadı. İlçede sosyal faaliyetlere katıldı ve Ataşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Koordinatörü olarak görevini sürdürdü. Bu görevinden ise milletvekili adaya dayı olunca istifa etti.

"Gelecek Diye..." bir müzik albümü de bulunan İlgezdi aynı zamanda, MÜYOBİR üyesi ve Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi sözcüsü. Gamze İlgezdi, 2011 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde başladığı Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndeki Yüksek Lisansını 2013 yılında bitirdi. Şimdi ise aynı konuda doktora yapıyor. 

‘AĞZINIZLA DEĞİL YÜREĞİNİZLE KONUŞURSANIZ…’

İstanbul’un en çok oyunu alan vekil adayı Gamze Akkuş İlgezdi başarısının sırrını Radikal’e şu sözlerle değerlendirdi “Tabi ki çok mutluyum. Kadınlar adına mutluyum. Ön seçim kararı partiye gerçek anlamda bir kan getirdi. Örgüt canlandı. Benim siyasi duruşumla örgütün özlem ve ihtiyaçları örtüştü diye düşünüyorum. 1 ayda 1. Bölgeyi karış karış gezdim. Mümkün olduğunca çok üye ile yüz yüze geldim. Bu dönemde de CHP tabanının sola açık olduğunu gördüm. Ön seçim benim için eşitlik, özgürlük, barış taleplerini dile getirdiğim bir kampanyaydı. Gördüm ki CHP üyesi de bunu istiyor. Ve yine gördüm ki, siz samimiyseniz, ağzınızla değil yüreğinizle konuşuyorsanız, bu toplumda bunun karşılığı var.”