BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

CHP İstanbul adayı o mu olacak? Kulislerde konuşulan isim

CHP İstanbul adayı kim olacak sorusu merak konusu olurken, ortaya atılan son isim herkesi şaşırttı. Kulis bilgilere göre ski Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent CHP'nin İstanbul adayı olacak.

Abone ol

CHP, Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerdeki adaylar için aday arayışını hızlandırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul için parti dışından isim arayışında olduğu ileri sürüldü.

Birgün gazetesinden Yaşar Aydın'ın haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinde gözler İstanbul'da olacak. Mega kenti yönetecek ismin belirleneceği seçimler öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rotayı parti dışına çevirmiş durumda. 

Yerel seçimlere 'İstanbul'u yeniden dünya kenti yapacağız' propagandası ile girmeyi önüne koyan CHP, bu anlayışa uygun isim arayışında.

Kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu'nun yeni başkan adayı eski Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent. Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile bir ekibin Kent'le temasa geçtiği belirtildi.

CEO aday Muhtar Kent
Geçen hafta kulislere, eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’e CHP tarafından adaylık teklifi yapıldığı bilgisi düşmüştü. Bu hafta aldığımız bilgilere göre Ümit Boyner bu teklifi kabul etmedi.

Yine kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu’nun yeni başkan adayı da iş dünyasından. Bu isim, Coca-Cola’nın eski CEO’su Muhtar Kent. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile bir ekibin Kent’le temasa geçtiği edindiğimiz diğer bir bilgi.

Parti içinden son aday Güneş
CHP’de İstanbul için Akif Hamzaçebi, Aykut Erdoğdu, Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal aday olmak istediklerini daha önce açıklamışlardı. Özellikle Hamzaçebi ve Tekin uzun süredir de sahada. CHP’de parti içinden adı geçen son aday isim ise Hurşit Güneş. Genel merkez koridorlarında bazı eski İstanbul milletvekilleri ve il yöneticilerinin Güneş’e teklif getirdikleri ve genel başkan nezdinde destek çalışmalarına başladıkları konuşuluyor. Güneş’in ise adaylık açıklaması için biraz daha beklemek istediği iddia ediliyor.

Muharrem İnce İstanbul adayı mı bomba kulis