BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP intiharın eşiğine sürükleniyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten CHP'nin 'yemin boykotu' kararına ilginç bir açıklama geldi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten CHP'nin 'yemin boykotu' kararına ilginç bir açıklama geldi. Vekillerin devamsızlıklarına yönelik yasaların açık olduğunu hatırlatan Çelik, " 65-70 ilde seçime gidilirse, CHP yüzde 20'nin altında kalacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Meclis'te yemin etmeyen CHP'nin tutumunu Taraf'a değerlendirdi. Tek çözüm yolunun CHP'lilerin yemin ederek Genel Kurul çalışmalarına katılmaları olduğunu belirten Çelik, aksi halde ara seçimin zorunluluk olacağını kaydetti. Çelik, "Bu, CHP için intihar olur" dedi. Hüseyin Çelik, Taraf'ın sorularını yanıtladı.

BOYKOTUN PERDE ARKASI                                                         

Kriz için formül bulundu!
Siyaset kulisleri CHP ile Hükümet arasında yemin krizinin aşıldığı yönündeki iddialarla çalkalanıyor. Çözümün anahtarı ise Cemil Çiçek...
İŞTE BULUNAN O ÇÖZÜM FORMÜLÜ... TIKLAYIN

"CHP yüzde 30-40 oy alsaydı ve Ergenekon sanığı iki vekili yine tahliye edilmemiş olsaydı bu tavrı koyamazdı" diyen Çelik, CHP'nin amacıyla ilgili şu iddialarda bulundu:

"Amaçları gündem değiştirmek, seçim yenilgisini başka bir boyuta taşımak. Seçim öncesi Türkiye'yi şekillendirme planları tutmayan güçler, bu amaçlarını seçim sonrasında gerçekleştirmek için her yolu deniyorlar. CHP'nin yemin etmeme tavrında, Ergenekon'un telkinlerinin etkili olduğunu düşünüyorum. Deniz Baykal da yemin etmeme kararı için bir zarf attı ve Kılıçdaroğlu da ne yazık ki bu yönlendirmelere uydu. Bu yeni seçilmiş bir genel başkan son derece talihsiz bir durumdur."

NE UMUYORLAR?

Çelik, CHP'nin amacı ne sorusuna ise PKK-Ergenekon bağlantısı iddialarıyla yanıt verdi:

"'Diz çöktüreceğiz' diye tehditler savuran CHP Mersin milletvekili İsa Gök açıkça "asıl amacımız bütün Silivri'yi" boşaltmak diyor. Bir baskı ortamı yaratmaya çalışarak Silivri'de süren yargılama sürecini etkisizleştirmek istiyorlar. PKKErgenekon ikilisi de her zaman olduğu gibi aralarında paslaşarak bu yapay krize katkı sağlıyor.

Kılıçdaroğlu "Gerekirse dört yıl yemin etmeyiz" diyor. Hükümet cephesinden de Meclis İçtüzüğü ve Anayasa dayanak gösterilerek, yemin etmeyen CHP'li vekiller parlamentoya gelseler bile devamsız sayılacakları ve vekilliklerinin düşebileceği uyarısı yapılıyor.

ARA SEÇİM KAPI DA MI?

"Biz böyle bir şeyi arzulamayız ama milletvekili devamsızlığı ve sonuçlarıyla ilgili yasalar açık" diyen Çelik, "Yasalar eğer belli sayıda üyenin milletvekilliği düşerse ara seçim olur diyor. BDP'lileri de düşünürseniz bu 65-70 ilde seçime gidilmesi yani genel seçim demektir. Bu durum bu iki muhalefet partisi için de intihar olur. Çünkü 12 Haziran seçimlerinde yakaladıkları oranın altına düşerler. Millet bu yapay krize tavrını gösterir. Vatandaşımız ülkenin sonucu belirsiz maceralara sürükleyenlere gerekli cevabı yine verir. Hatta CHP'nin yüzde 20 altında kalarak şimdi çıkardığı vekil sayısına asla ulaşamayacağını düşünüyorum. BDP için de aynı durum geçerli olacaktır. Tekrar söylüyorum, biz bunu arzulamayız ama eğer amaçları bu ise olası bir ara seçimden kazançlı çıkan yine AK Parti olacaktır."

AK PARTİ ARA SEÇİM İSTİYOR MU?

"Peki partiniz ara seçimi zorlar mı?" sorusuna ise Çelik, "Elbette zorlamayız. Türkiye'yi yeniden bir seçim ortamına sürüklemeye kimsenin hakkı yok. Ama hukuk ve gerçekler de ortada. Eylüle kadar yemin etmeyecekler falan deniliyordu ama Kılıçdaroğlu dört yıl da sürse tavrımızı sürdürürüz diyorsa, Meclis'in fiilen çalışmasını engellemek istiyorlarsa ne yapabiliriz. Hem milletvekilliği imkanlarından, maaşından, forsundan yararlanacaksın hem de yasama çalışmalarına katılmayacaksınız, görevinizi yapmayacaksınız, milletimiz de bu durumu kabul edemez" yanıtını verdi.