BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  SEÇİM

CHP ile HDP seçim ittifakı yapacak mı?

CHP Genel Sekreteri Gülsel Tekin, Haziran 2015'teki genel seçimlerde CHP'nin HDP ile ittifak yapacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin HDP ile seçim ittifakı yapacağı yönündeki iddialara ilişkin "CHP milletten başkasıyla ittifak yapmaz" dedi.

Tekin'in Demirtaş'ın çözüm süreci çağrısı için de tavrı netti:

"Selahattin Bey'in bize söyleyeceği bir şey yok."

HDP’YE KAPIYI KAPATTI

Radikal'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da STK’lar ile yaptığı toplantıda HDP ile olası bir seçim ittifakı yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, "Şu anda gündemimizde böyle bir ihtimal yok. Bu bağlamda HDP ile temasımız da yok. Ancak eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in de dediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süre" yanıtını vermiş bu da 'ittifaka kapı açtı' şeklinde yorumlanmıştı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise bu ittifaka ilişkin, “CHP sadece milletle ittifak yapar, HDP ya da başka bir partiyle ittifak yapmayacak” diyerek bu kapıyı kapadı. CHP’nin seçim stratejisini, ekonomi , dış politika ve hukuk eksenine oturtacağı ve geçen seçimde olduğu gibi yoksul ve ezilen kesimlerin sesi olacaklarını dile getiren Tekin şunları anlattı:

CHP İKTİDAR OLURSA...

CHP sol ve sosyal demokrat bir partidir. Barış onun vazgeçilmezidir. CHP yöneticilerini çocuklarını isimlerine baktığınız zaman çoğunun isminin 'Barış' olduğunu görürsünüz ya da 'Özgür'dür, barış ve özgürlüğün ne olduğunu içimizde hisseden insanlarız. Barış bizim de vazgeçilmezimiz olacak. Ama kapalı kapılar ardında toplumun bazı kesimlerini yok sayan bir süreç bizim dönemimizde işlemeyecek. CHP barışın da güvencesi olacaktır.

DEMİRTAŞ'IN CHP'YE ÇAĞRISI

Selahattin Demirtaş’ın çağrısı çok anlamlı değil. Selahattin Bey hükümet mi, ne diyecek bize, HDP bize ne anlatacak? Selahattin Bey’e şunu soruyorum:

Kendileri bu meseleye tam vakıflarsa önce kendi vekillerine anlatsınlar. AKP milletvekilleri, bakanlar, sürecin nasıl işlediğini bilmediğini söylüyor. Ana muhalefetin muhatabı iktidardır. Bu nedenle de hedefimiz iktidardır. Selahattin Bey’in bize anlatacak bir şeyi olduğunu düşünmüyorum. İktidar da kendi vekilini, bakanını ikna edememiş ki bizi nasıl ikna edecek.

İKTİDAR HER GECE DARBE KABUSU GÖRÜYOR 

Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçim sonuçlarıyla ilgili tahminde bulunmayan Tekin, şunları söyledi:

Şimdiden oy oranı tahmini yapmak çok kolay değil. İktidar yetkilileri ya da Başbakan danışmanlarının darbe sözcüklerini kullandığı bir ülkede evrensel hukukun işlemediği bir ülkede hiçbir şeyi kestiremezsiniz. İktidar darbeden korkuyor. Biz de diyoruz ki gelin el birliği ile bu korkulardan kurtulalım. 12 Eylül dönemindeki yasaların tamamı değiştirilerek bu korkuyu üzerimizden atabiliriz. Yoksa her gece bir iktidar darbe korkusuyla yatar mı? Buna can dayanmaz.  Türkiye’de 2015 yılında bir iktidar değişim olacak. Şu anki AKP yükü taşıyamaz.  AKP çok önemli bir oy kaybına uğradı. AKP’nin havuz medyası olduğu gibi bir de havuz araştırma şirketleri vardı. Bu şirketler 15 günde bir sonuç açıklardı. Bu şirketler 3 aydır hiç veri açıklamıyor neden acaba? Çünkü AKP yüzde 40’ın altına indi. Şimdi 40 barajının üstünde tutunmak için gerilim siyaseti, Gezi, darbe söylentileriyle bunu götürmeye çalışıyorlar. Bu şekilde gitmez.