BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.480,13
HABER /  SEÇİM

CHP ilçe başkanına bıçaklı saldırı YENİ HABER

CHP Sincan İlçe Başkanı Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında bayrak asarken bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Abone ol

ANKARA-Alınan bilgiye göre, CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, Sincan ilçesi Vatan Caddesi'nde, seçim çalışmaları kapsamında partililerle CHP bayrakları astığı sırada, bir grubun saldırısına uğradı.

Darbedilerek yaralanan ve çevredekiler tarafından Özel Lokman Hekim Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz'ın, kafasına dikiş atıldı.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Normal bayrak asıyorduk biz. Sincan Adliyesi önünde zabıta memurları bayrakları söküyor dediler biz de geldik. Biz medeni olarak tek araba kendi başıma bir de arkadaşla beraber, zabıta müdürü Süleyman bey miydi Selahattin bey miydi onunla konuştuk, gayet normal. Polatlı Caddesi'ne kadar sökeceğiz ondan sonra sökmeyeceğiz dediler. Biz de gittik 12. Cadde’nin başında durduk. O ara birden herhalde bir 300-500 kişilik bir grup vardı. Sopalar paltolarının içindeydi, hazır kıta. Hepsi saldırdı. Büyük zabıtaları ve zabıtanın ekipleri hep beraberdiler zaten, iç içeydiler. Ben bana vuranları tanıyorum. Normalde minibüsler vardı, kapalı minibüsler onların içinde duruyorlarmış. Bir anda geldiler, hepsinin, paltolarının ceketlerinin içinde herkesin sopası vardı. Tabi kesici aletler de vardı, ama sopa ile vurdular. Beni düşürdüler. Polisler de vardı. Polisler yanımızdaydı. Polisler olmasa öldürürlerdi zaten. Bende taşıma ruhsatlı silah var, silaha davranmadım bile. İstersem silaha davranırdım" dedi.

buyuk.20140325091930.jpg

"80 KİŞİLİK MASKELİ SOPALI VE BIÇAKLI BİR GRUP VARDI"

Yaşanan saldırıyı anlatan Ankara Temiz Siyaset Platformu Başkanı Mehmet Bayır, “Bugün gece saat 01.00 sularında Cumhuriyet Halk Partisi Sincan ilçesine ait ekiplerimiz bayraklama çalışmaları yapıyorlardı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne ait zabıta araçları, polis nezaretinde bu bayrakları indirmeye başladılar. Bu son derece normal bir durum olarak gözükebilir ama polis araçlarının nezaret ettiği zabıta araçlarına nezaret eden 6 adet transporter vardı. Plakaları bizde mevcut olan bu transporterlerin içerisinde sopalı, bıçaklı beyaz bereler giymiş ve yüzlerini gizleyen maskeli şahıslar vardı. Araçların içleri tamamen doluydu. Yaklaşık 12’şer kişilik gruplar halinde 80 kişilik maskeli sopalı ve bıçaklı bir grup vardı. İlçe Başkanımız Sayın Ömer bey, zabıtalarla temas haline geçti. Kendilerine bayraklarımızın neden kesildiğini sordu. Eğer yasal bir durum değilse bayrak asmamız, diğer partilerin de, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de bayraklarının da indirilmesini istedi. Bu şekilde görüşmeler devam ederken gençlik kollarımız, il gençlik kollarımız olay yerine geldiler, biz de olay yerine geldik” ifadelerini kullandı.

"SALDIRGANLAR SİLAHLA ATEŞ ETTİLER"

Yapılan uygulamanın emeğe karşı saygısızlık olduğunu, seçimlerin adil bir şekilde yürümesi gerektiğini ve kamu görevlilerinin de tüm siyasi partilere eşit davranması gerektiğini ifade ettiklerini hatırlatan Bayır, “Biz olay yerindeyken o noktada birden bire küfürler ederek transporterlardan maskeli ve sopalı insanlar indiler. Başta ilçe başkanımız olmak üzere gençlik kollarımızdan arkadaşlarımıza saldırdılar. İlçe başkanımız ağır şekilde yaralar aldı. Arkadaşlarımız olay yerini terk etmeye başladıkları esnada ise arkalarından silahla ateş ettiler” diye konuştu.

Bayır, şunları söyledi: “Yani burada her gün elimize anket sonuçları geliyor ve aradaki fark giderek açılıyor. Gökçek ve ekibinin bu seçimi kaybettiği son derece bariz bir şekilde ortada ve seçime kadar yaklaşık 10 puanlık bir fark oluşacak. Bunu gören Melih Gökçek ve ekibi insanları yıldırarak, baskı altına alarak faşizan uygulamalarla seçimi kazanmaya çalışıyorlar. Ama Ankara halkı buna prim vermeyecektir. Türk milleti, başta Türk milliyetçileri, ülkücüler, CHP'liler ve gerçekleri gören Adalet ve Kalkınma Partililer olmak üzere tüm siyasi partililerin desteğini alan Mansur Yavaş, Melih Gökçek her ne yaparsa yapsın, bu seçimi kazanacaktır.”

Hastaneye gelen CHP İl Başkanı Zeki Alçın da Yılmaz'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Vücudunun çeşitli bölgelerinde ezikler bulunan Yılmaz'ın tedavisi sürüyor.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.