BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP hükümet kuracak ortağı da MHP olacak

Hükümeti kurma görevi CHP'ye verilecek mi? Ankara kulisleri CHP'li Gürsel Tekin'in hükümet çıkışını konuşuyor. CHP, MHP ile hükümet kuracak.

Abone ol

Siyasette iddiaları açıklamalarıya bilinen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, görev verilmesi halinde Kılıçdaroğlu'nun 3 günde hükümeti kuracağını iddia etti. Tekin'in iddiasına göre CHP-MHP hükümeti kurulabilir. Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet için Bahçeli'yi ikna edebilir.

CHP Genel Sekreteri Ankara Milletvekili Gürsel Tekin, Habertürk kanalında Habertürk TV Ankara temsilcisi Veyis Ateş'in konuğu oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu akşam görevi iade edecek. 45 günlük hükümeti kurma süresi pazar günü doluyor. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 günlük süre için görevi CHP'ye verip vermeyeceğine çevrildi.

Veyis Ateş, canlı yayında ağırladığı Tekin'e bu konuyu sordu. Sürenin hovardaca harcandığını savunan Tekin, siyaset kulislerini hareketlendiren şu açıklamayı yaptı:

3 GÜNDE CHP - MHP HÜKÜMETİ KURULUR
-Cumhurbaşkanı yarın derhal Kılıçdaroğlu'na görev vermeli. 3 gün içinde hükümet çıkaracak güçtedir.

Veyis Ateş : Nasıl olacak?
Gürsel Tekin : Ben sayın genel başkanımız görev alıp gittiğinde Sayın Bahçeli'yi ikna edeceğine inanıyorum. HDP ve MHP ile dışardan destekli olabilir. MHP ve CHP olabilir. Onlarca formülü var.

Veyis Ateş
-Bahçeli'nin açıklamasından sonra nasıl olacak?
Gürsel Tekin :
Olur niye olmasın. Hiç merak etmeyin. Yeterki sayın Kılıçdaroğlu'na görev verilsin. O zaman CHP'nin 2-3 gün içinde hükümet çıkaracağını görürsünüz.

TIPIŞ TIPIŞ EDER
Veyis Ateş :
Aksi oldu Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na görevi tebliğ etmedi.
Gürsel Tekin : Eder eder tıpış tıpış eder. Yok öyle eşkiyalık sistemi değil. Ortada bir anayasa bir hukuk sistemi var bunları yok sayıyorum derse kusura bakmasınlar CHP'nin eli kolu bağlı değil.

Veyis Ateş - Dedi ki ülkede hükümet kurma görevini görmüyorum.
Gürsel Tekin :
Fal mı bakıyor cumhurbaşkanı. 3 tane siyasi parti var ana muhalefet var gidip deneyecek olmazsa getirip koyacak. Siz 42 gün Sayın Davutoğlu'na itibar ettiniz de 3 gün ana muhalefet partisine itibar etmeyecek misiniz?

Veyis Ateş : Seçime gidildiği taktirde seçmene ne diyeceksiniz?
Gürsel Tekin : Milletimizin erken seçim talebi yok. Sayın Cumhurbaşkanı'nın talebiyle bir seçime gidilecek. İnanıyorum ki AK Parti yöneticileri de istemiyor. Birebir isimlerini vermek istemiyorum onlarca isim var.

5 AYDA DÜZELTİRİZ

Tekin iktidara gelmeleri halinde 5 ayda Ortadoğu ülkeleriyle ilişkileri düzelteceklerini sözlerine ekledi. Tekin, ayrıca Türkiye-AB müzakerelerinde kapanan fasılları bir haftada açtıracaklarını iddia etti.

GÜRSEL TEKİN'İN OLAY İDDİALARI

Gürsel Tekin'in iddialı açıklamaları ilk değil. Kamuoyu daha önce de Tekin'in sansasyonel çıkışlarına tanık olmuştu.

Gürsel Tekin, 7 Mayıs'ta yaptığı açıklamada "İki gün sonra Suriye'ye girilecek kaynağım sağlam" iddiası da çok konuşulmuştu.

Yine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, seçim sonrası AK Parti'nin iktidar olabilmek için 18 milletvekiline para hazırladığını ve bu paraların Katar ve Azerbaycan'da hazır olduğunu iddia etmişti.