BIST 9.531
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.489,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Heyeti'nden çarpıcı Ağrı çıkışı

Ağrı’da yaşananlara ilişkin iddiaların ardından CHP'nin Diyadin’e gönderdiği Ağrı birinci sıra milletvekili adayı Cemil Erhan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Ağrı'da incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Ağrı milletvekili adayı Cemil Erhan, Diyadin ilçesindeki terör saldırısına ilişkin "Çözüm sürecine maalesef etki etmek bahanesiyle yapılmış gibi geliyor. Bütün kamuoyundaki, Diyadin halkının bütün tedirginliği, bu ölüm sessizliği ve bütün iş yerlerinin kapalı oluşu bunun bir göstergesidir" dedi.

Diyadin'de yaşanan terör saldırısını incelemek üzere kente gelen Erhan, CHP Ağrı İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyadin'e girdiklerinde ölü bir şehirle karşılaştıklarını ifade ederek, "Gerçekten derin bir sessizlik ve halk arasında büyük bir tedirginlik var. Bunun sebebi de olmaması gereken bir olayın tahakkuk etmesi ve tezahür etmesidir" dedi.

Erhan, şöyle devam etti: "Genelkurmayın 10 bin tane mermi atıldığı ve büyük yapılanma yapıldığı deniliyorsa demek ki burada bir bilgi eksikliği ve bir istihbarat zafiyeti var demektir. Buranın MİT'i, emniyeti ve teşkilatı var. Her şey yerli yerindeyken bu olay olmayabilirdi. Kendilerince diyorlar ki 'biz şenlikler yapıyoruz, bu şenliklere gidiyoruz ve iki üç senedir yaptığımız şenliklerde hiçbir olay olmadı ama bu seçim gününe denk gelmesi çok manidardır'. Bunlar bizi kesinlikle ve kesinlikle provokasyona sokacaklar. Bizi başka türlü göstermeye çalışacaklar. Eğer birkaç asker ölürse diyecekler ki 'bunlar seçimle ilgili bizim oylarımızı yok etmek istiyorlar'. Diyecekler ki 'efendim biz isteseydik hiç oraya da gitmeyebilirdik'.

Bu askerin gidişi, eğer gerçekten samimiyetle söylemek gerekirse önceden tedbir alınsaydı vatandaşlar o gerilla diye tabir edilen, Genelkurmayca terörist diye ifade edilen bunlar. karşı karşıya gelmeyebilirdi.''

Bütün mana, önümüzdeki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oy almasına dönük bir olay olduğunu iddia eden Erhan, şunları kaydetti:

"Bunun geliş nedeni çok basite indirgeniyor. Deniliyor ki 'efendim bunlar askerleri öldürecekler, bu çözüm süreci boşa çıkacak, o nedenle biz oy kaybına uğrarsak bunlar oy alacaklar'. Asker daha çok yaralanabilirdi. Hatta söyleniyor ki askerlere ateş edildiği zaman vücutlarına değil de hep ayak kısımlarına ateş edilmiştir. Bu ölen kardeşlerimiz de bir sivil iki canlı kalkan olarak kendisini önüne atıyor. Şuan da hastanede olan kardeşimiz de o ölen kardeşimize kalkan olmak istiyor ve o nedenle vuruluyor. Belediyeye gittik, Belediye Başkanı da bütün teferruatıyla olayları anlattı. Biz bunları sesli olarak da aldık. Bunların hepsini rapor olarak kağıda dökeceğiz. Çözüm sürecine maalesef etki etmek bahanesiyle yapılmış gibi geliyor. Bütün kamuoyundaki Diyadin halkının bütün tedirginliği, bu ölüm sessizliği ve bütün iş yerlerinin tamamiyle kapalı oluşu bunun bir göstergesidir. 5 ölü olmadığını söylemek istiyorum, çünkü burada söylenenler 1 ölü ve 1 yaralı Diyadin halkından, 1'de ölü gerilladan var."