BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.492,75
HABER /  DÜNYA

CHP-HDP ittifakı mı? Niye görüştükleri ortaya çıktı

HDP ve CHP İstanbul için bir ittifak yapacak mı? Herkesin merak ettiği bu sorunun yanıtını Ertuğrul Kürkçü verdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

7 Ocak’ta HDP eş başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'den oluşan HDP heyeti CHP’yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ile görüştü.

HDP-CHP ittifakı olarak yorumlanan bu olayın aslını, HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü İnternethaber'e anlattı:

BİZ İTTİFAK GÖRÜŞMESİ YAPMADIK


"Biz CHP ile ittifak görüşmesi yapmadık. Dün, Kemal Kılıçdaroğlu'na bir nezaket ziyareti yaptık, bu arada bu konular da açıldı ve karşılıklı olarak herhangi bir ittifakın söz konusu olmadığını ve olmayacağını teyit etmiş olduk. Zaten gündemimizde böyle bir mesele yoktu. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda kendi yolunda yürüyecek biz de kendi yolumuzda yürüyeceğiz. Üzerinde daha fazla konuşmayı gerektirecek bir konu değil bu. Görüşme öncesi durum neyse görüşme sonrası da durum bu."

SİYASETİ KARIŞTIRAN İTTİFAK BULUŞMASI

kemal-kiliçdaroğlu-ertuğrul-kürkçü-chp-hdp.jpg7 Ocak’ta HDP eş başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'den oluşan HDP heyeti CHP’yi ziyaret etti.  CHP tarafından görüşmeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gürsel Tekin katıldı.

HDP heyetinin CHP'ye yaptığı ziyarette seçim ittifakının gündem olduğu, CHP'nin İstanbul için HDP'nin desteğini istediği iddia edildi. (TIKLA OKU)


SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN ADAYLIĞI KESİN

"Sırrı Süreyya Önder'in adaylığını resmen açıklamadık diye bir şey yok. Kendisi resmen aday adayı olduğunu açıkladı, başka da bir aday olmadığı için Sırrı Süreyya Önder'in adayımız olduğunu yazabilirsiniz, sadece tanıtımını yapmadık. Bizim başkasıyla bir hesaba dayalı olarak bunu açıklamamış olmamız diye bir şey yok."