BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a silahlı saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın'da silahlı saldırıya uğradı. CHP'li Bülent Tezcan saldırıda yaralandı. Saldırgan ise yakalandı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın'da bir restaurantta silahlı saldırıya uğradı. Bülent Tezcan’ı ayağından tabancayla vuran saldırgan Alparslan Sargın, Kuşadası İlçesi’nde yakalandı.

Bülent Tezcan'ın ayağından yaralandığı belirtildi. Tezcan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Aydın'da silahlı saldırıya uğradı

Tezcan, saat 19.00 sıralarında Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir sergiye katıldıktan sonra partililerle birlikte yemek için bir restoranta geçti.

Yemek sırasında henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, silahını çekip tabancayla Tezcan'a ateş etti.

Ayağından yaralanan Tezcan, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılanak tedaviye alındı.

HASTANEDEN İLK FOTOĞRAF

Saldırı sonrası tedavi altına alınan Bülent Tezcan'ın hastaneden ilk fotoğrafını CHP Milletvekili Barış Yarkadaş Instagram hesabından paylaştı. 

Bülent Tezcan saldırı sonrası ilk fotoğraf

SALDIRGAN BÖYLE BAĞIRDI

Öte yandan, saldırıya ilişkin gelen bilgilere göre, saldırgan ehitlerimiz var siz burada ahkam kesiyorsunuz"diye bağırdıktan sonra silahını çıkardığı ve 1 el ateş etti. 

SALDIRGAN YAKALANDI

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada saldırganın tespit edildiğini açıklamadan. Vali Koçak'ın açıklamasının ardından saldırgan bir kaç saat içinde yakalandı. Bülent Tezcan’ı ayağından tabancayla vuran saldırgan Alparslan Sargın, Kuşadası İlçesi’nde yakalandı.

SABIKALI ÇIKTI

Tezcan'a silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin Alparslan Sargın olduğu belirtildi. Yaralama suçundan sabıkası olduğu belirtilen Sargın'ın olayın ardından yanındaki arkadaşı Fatih Y. ile birlikte kaçtığı ifade edildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TEZCAN'LA GÖRÜŞTÜM

Başbakan Binali Yıldırım da saldırı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Bülent Tezcan ile görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu belirtti. Başbakan saldırı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da geçmiş olsun telefonu açtığını söyledi.