BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ölümlerden AK Parti'yi sorumlu tuttu

CHP'li Emine Ülker Tarhan, Ergenekon'da tutuklu yakınlarının ölümlerinden AK Parti'yi sorumlu tuttu.

Abone ol
CHP, Ergenekon'da tutuklu yakınlarının ölümlerinden AK Parti'yi sorumlu tuttu. Haberal Yasası olarak düzenlemenin CHP tarafından geçiktirildiği iddialarına cevap veren CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, yasa teklifinin Meclis gündemine getirilmeyişini intikamcı bir politikanın ürünü olarak nitelendirdi.

TBMM'de temaslarda bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Zu Tienong ve beraberindeki heyet, CHP Grubu'nu ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette, konuk heyeti parti grubunda görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin artarak sürmesi gerektiğini vurguladı.

CANİKLİ'NİN İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Gazeteciler, kabul sırasında Tarhan'a, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin, ''Haberal Yasası" olarak bilinen düzenlemenin, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesinin CHP tarafından geciktirildiğine'' ilişkin açıklaması hatırlattı. Tarhan, düzenlemenin görüşülmesinin AK Parti tarafından geciktirildiğini iddia ederek, AK Parti'nin bu güne kadar CHP'nin herhangi bir önerisine destek vermediğini öne sürdü.

Tarhan, ''İntikamcı, acımasız, vahşi bir Silivri ortamı yaratan AKP'nin, 15 Ocak 2012 tarihli sıra numarası almış bir yasa teklifini bugüne kadar gündeme getirmemiş olması, tüm uyarılarımıza ve iletişim çabalarımıza rağmen gündeme getirmeyişlerinin tek nedeni vardır; AKP'nin intikamcı anlayışıdır. Özellikle cezaevinde ölümlerin, cezaevi dışında ölümlerin, tutuklu yakınlarının ölümlerinin hızlanmasında AKP'nin kesinlikle sorumluluğu vardır'' diye konuştu.

Zonguldak'taki cenaze töreninin Mehmet Haberal'ın da katılımıyla bir mitinge dönüşme ihtimalinin bulunup bulunmadığı sorusuna ise Tarhan, ''Öyle bir değerlendirmemiz olmadı. Bırakalım bir oğul annesinin yasını tutsun'' karşılığını verdi.