BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25

CHP, Dokunulmazlıklar ve Volkan Demirel...

Mecliste dokunulmazlıklar üzerine yoğun bir mesai vardı. Bana sorarsanız doğru şekilde sonuçlandı. Çünkü eğer dokunulmazlıklar için karar çıkmasaydı ve referanduma gidilseydi...

Mecliste dokunulmazlıklar üzerine yoğun bir mesai vardı. Bana sorarsanız doğru şekilde sonuçlandı. Çünkü eğer dokunulmazlıklar için karar çıkmasaydı ve referanduma gidilseydi, her şey muhalefetin aleyhine işleyecekti.

Dün bir kaç yazarı okudum. CHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına 'evet' demesinin yanlış olduğunu savunanlar var. Bunu söylerlerken CHP'ye güya akıl veriyorlar ve daha güçlü olması için strateji üretiyorlar! Ben hayatımda bu kadar kötü strateji görmedim. Eğer hala içinde bulunulan durumu görmediyseniz ve bu konuda referandum yolunun açık olmasının uygun olacağını düşünüyorsanız pes!..

Ülkenin yakın tarihinde 2007 ve 2010 referandumları olmak üzere iki tane büyük referandum yapıldı. Oy kullananların kaçı bütün maddeleri okuyarak oy verdi? Ya da şöyle sorayım: Oy kullananların çoğunluğu, maddeleri okuyup, kendi değer süzgecinden geçirdiler ve ondan sonra mı oy attılar? Yoksa itibar ettikleri siyasi liderin telkinlerine göre mi? Siz cevabı biliyorsunuz!..

Buradan varmak istediğim yere gelirsek; eğer dokunulmazlıkların kaldırılması konusu referanduma gitmiş olsaydı, araya (belki başkanlıkta dahil) birçok madde daha sıkıştırılacaktı. Sonra halkın dikkati sadece dokunulmazlıklara çekilecek şekilde bir algı operasyonuyla, referandumdan, çok büyük bir oranla istediğini almış olarak galip çıkacak parti AKP olacaktı. Bunu gören Kılıçdaroğlu ise bu oyunu bozma adına dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek verdi. Sadece taktik bir manevra yapmakla kalmadı, halkın takdirini de kazandı. Hiçbir şey olmasa bile, halkın gözünde 'her şeye muhalefet eden' parti görünümünü ortadan kaldırmak adına önemli bir adım oldu.

***

Gelelim başka bir konuya. Bu konu eser miktarda görgü kuralı içermektedir. Selamlaştığınız ve size elini uzatan birinin elini sıkmak ya da sıkmamak nezaket denen kavramla aranızdaki ilişkiye bağlıdır. Eğer elini uzatan taraf erkekse ve bir şekilde bayandan karşılık gelmiyorsa bu konuda asgari müşterekte anlaşabiliriz. Ancak bir hanımefendinin elini havada bıraktıysanız, çok yanlış bir şey yapmışsınızdır.

Söylediklerimi olmayacak yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok. Nedeni ise; yeterince açık yazdığımı düşünmekteyim...

***

Volkan Demirel'in Soma ile ilgili haberlere karşı hassasiyetinden dolayı konuyu açmıyorum. Ancak teşekkür etmezsem de olmaz. Helal olsun sana Volkan...