BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP doktor cinayetinde suçluyu buldu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucunda Dr. Ersin Arslan'ın hayatını kaybetmesinden dolayı AK Parti Hükümetini suçladı...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucunda Dr. Ersin Arslan'ın hayatını kaybetmesine ilişkin, "Bu üzücü olayda, hükümetin hekimle halkı karşı karşıya bırakan, hekimleri halka açgözlü, tembel, sevgisiz ve vicdansız bir meslek grubu olarak tanıtan sağlık politikalarının önemli rolü olduğu kanısındayız" değerlendirmesinde bulundu.

Kayalıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarına, özellikle hekimlere yönelik şiddet olaylarının son yıllarda giderek arttığına dikkati çekerek, Dr. Ersin Arslan'ın görevi başında bir hasta yakını tarafından öldürüldüğünü hatırlattı.

Kayalıoğlu, "Bu üzücü olayda, hükümetin hekimle halkı karşı karşıya bırakan, hekimleri halka açgözlü, tembel, sevgisiz ve vicdansız bir meslek grubu olarak tanıtan sağlık politikalarının önemli rolü olduğu kanısındayız" dedi.

Sağlıkta dönüşüm programıyla ilgili eleştirilerde bulunan Kayalıoğlu, "Sağlıkta dönüşüm programının getirdiği performans sistemi, hekimin geçinebileceği aylık geliri sağlayabilmek için giderek daha fazla hasta bakmak, ameliyat yapmak durumunda bırakmıştır. Bu da verilen hizmetin kalitesini düşürmüş, tıbbi hata riskini artırmıştır" ifadesini kullandı.

Hasta kayıplarının büyük çoğunluğunun hastalığın doğasından, ileri yaş gibi gibi nedenlerden, hastanelerin koşul ve olanaklarından kaynaklandığına işaret eden Kayalıoğlu, ancak tüm olumsuzlukların sağlık çalışanlarının hatalarına bağlı olduğu izlenimi yerleştirildiğini savundu.

Kayalıoğlu, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanı, özellikle de hekimlere karşı yarattığı bu ortamı düzeltmek için gereğini yapmaz, sağlık çalışanlarını korumaz, şiddeti mazur gösteren yaklaşımından vazgeçmezse halka hizmet verecek nitelikli hekim ve diğer sağlık çalışanları, daha çok şiddet görecek, nitelikli hizmet veren sağlık çalışan sayısı hızla azalacaktır."