BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  SEÇİM

CHP Cumhurbaşkanı adayını belirledi mi? Yeni isim!

Gündem Cumhurbaşkanlığı seçime kilitlenmiş durumda. AK parti cephesinde Erdoğan'ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor fakat muhalefet hala aday arayışında.

Abone ol

Gündemin en sıcak konusu Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Kamer Genç'in gönüllü adaylığını saymazsak daha ortada hiçbir partiden aday yok. Partiler bu konudaki kararını ne zaman açıklayacak bilinmez ama CHP bugün gerçekleştireceği MYK'da bu konuyu ele alacak.

Şu ana kadar CHP için kulislerde birçok isim telaffuz edildi, bunların başında İlker Başbuğ geliyor. Fakat CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sivil aday" tanımı yüzünden bu isim rafa kalkmış görünüyor.

Öte yandan, kadın aday olarak adı sıkça geçen Emine Ülker Tarhan ve Güldal Mumcu ise siyasi kimlikleri yüzünden listeye girebilme ihtimali olamayan adaylardan...

CHP kulislerinde konu genel Başkan'ın talimatı dolayısıyla açıkça dile getirilmese de MHP ile ortak adaya hiç sıcak bakılmıyor. İlk turda herkesin kendi adayını çıkaracağına keisn gözüyle bakılıyor.

Peki, CHP bir aday belirledi mi?

Konu gündeme geldiğinden beri CHP adayı için çok fazla isim konuşuldu. Deniz Baykal, Ümit Boyner, Hikmet Çetin ve Prof. Mehmet Haberal'ın da isimleri sıkça dile getirildi.

Son günlerde ise en çok konuşulan siimlerden biri CHP Konya milletvekili Atilla Kart.

CHP'nin hukukçu vekillerinden olan Atilla Kart bu konuda yorum yapmak istemese de böyle bir teklif gelmesi halinde bunu olumlu karşılayacağı konuşuluyor. Zira Kart'a göre, her kesimi kucaklayabilecek aday arayışı kendisiyle sonlandırılabilir. Kulislerde konuşulanlara göre Atilla Kart'ın "Her kesimden oy alabilirim" dediği iddia ediliyor.

CHP'nin henüz isim konusunda verilmiş bir kararı yok, böyle bir karar verilmediği gibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içerisinden bir aday göstermesi de beklenmiyor. Yerel seçimlerde, büyükşehirlerde olduğu gibi her kesimden oy alabilecek aday arayışı CHP'yi baya yoracak.