BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP bu kez seviyeyi çok düşürdü!

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum katıldığı bir panelde yine çok tartışılacak açıklamalar yaptı

Abone ol

CHP içinde yaşadığı çatışamalarla zor günler geçiriyor. Önce Hüseyin Aygün'ün açıklamalar ve taziye ziyareti şimdi de Birgül Ayman Güler’in ırkçı sözleri... Henüz daha tansiyon düşmemişti ki CHP’li Batum, kadın kollarının panelinde seviyeyi çok düşüren bir konuşma yaptı.

CHP’li Birgül Ayman Güler’in “Kürt ile Türk eşit değildir” sözünün ardından parti içinde çıkar ‘ırkçı krizi’ ve istifa ile devam eden gergin süreç, parti içinde seviyeyi de dibe indirdi.

CHP’li Kürt kökenli vekillerin, parti içindeki ırçkı kanada tepki göstermek için “İstifaya kadar gideriz” sözlerine karşı “Arkadaşımızı kimseye yem etmeyiz” diyerek rest çeken CHP’li Anayasa profesörü Süheyl Batum, Antalya’nın Murat Paşa Belediyesine bağlı ilçe kadın kollarının düzenlediği bir panelde konuştu. Panelde parti içindeki ırkçı tartışmaları nedeniyle gergin olduğu belli eden bir uslüp ile konuşan Batum, “Tayyip’in (...) tekmeyi vuralım” diye konuştu.

TAYYİP'E TEKMEYİ VURALIM

Paneli izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in bu sözleri uzun süre alkışlaması dikkat çekti. Batum, Mısır’da Hüsnü Mübarek’in yaşadığı siyası süreçleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da yaşacağını öne sürerek “Tayyip’i de atacaklar biliyorum ama Türkiye Cumhuriyeti’ne Tayyip’i attırmak yakışmaz. Bizler tekmeyi vurabilelim, bizler iktidardan alalım” dedi.

KELEPÇELEYİP ATACAKLAR

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in yüzde 88.6 oyla seçildiği 2005 seçimlerini Amerika’nın en yetkili ağızlarla, “Mısır bölgesinde bir yıldız gibi parlıyor” şeklinde değerlendirdiğini fakat aradan geçen 5 yıl içinde batı dünyasının Mübarek’in diktatör olduğunu keşfettiğini savunan Batum, “Elleriyle koydular kelepçelediler, içeriye attılar. Tayyip’i de atacaklar, biliyorum ama Türkiye Cumhuriyeti’ne Tayyip’i attırmak yakışmaz. Bizler tekmeyi vurabilelim, bizler iktidardan alalım” dedi.