BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

CHP birinci olduğu ankete çok üzülecek!

Konda araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, insanların hayattan memnuniyet oranı artarken bu oranın tek düştüğü kesim CHP'li seçmenler...

Abone ol

CHP'nin geçen hafta sonu yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında değerlendirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporunda ‘memnuniyet' anketiyle ilgili ilginç sonuçlar yer aldı. Araştırma Şirketi Konda'nın anketine göre, Türkiye'de en mutsuz seçmen CHP'de.

kamuoyu bile paylaştığı bu raporda, son yıllarda hayattan memnuniyet oranında periyodik bir artış olduğu gözleniyor. Memnuniyet oranı Mart 2010'da yüzde 47,7 iken Kasım 2012'de yüzde 53,1'e çıktı.

CHP'LİLER HARİÇ HERKES DAHA MEMNUN

AK Partili seçmenlerin yüzde 66’sı, MHP’lilerin yüzde 45,2’si, BDP’lilerin yüzde 40,1’i, CHP’lilerin ise yüzde 39,1’i hayatından memnun. Ayrıca CHP, geçen yıl en çok Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Mahkemesi ve Cezaevi ile gündeme geldi. CHP'nin gazetelerde yer alan haberlerinin 37 bin santimetrekarelik bölümü bu konuyla ilgili.

CHP AK PARTİLİ SEÇMELİ KENDİNE ÇEKMELİ

Raporda, yerel seçimlerde başarılı olmak için AK Parti’ye destek veren kesimlerin oyunu almak gerektiğine işaret edildi. Raporda, “Çoğunlukla AKP’den kopmaya hazır ve gidecek yeni bir parti arayışında olan kararsız seçmenin memnuniyetinin yüksek olması, CHP’nin bu seçmeni kendi tarafına çekebilmesi için olumsuz bir dil kullanmaması gerektiğini ortaya koymaktadır. AKP karşıtlığı bağlamında geleneksel muhafazakârlar incelenecek bir grup olarak ortaya çıkmaktadır.” denildi.

POLEMİKLERDEN UZAK DURMALI

CHP raporunda dikkat çeken bir başka konu partinin gündeme geldiği konular. Partililerden, “Polemiklerden uzak durun, projelerle gündeme gelin.” uyarısı alan CHP, geçen yıl en çok Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Mahkemesi ve Silivri Cezaevi ile gündeme geldi. CHP’nin gazetelerde yer alan haberlerinin 37 bin santimetrekarelik bölümü bu konuyla ilgili. İkinci sırada ise 37 bin santimetrekarelik alanla genel siyasi haberler geliyor. Parti içi tartışmalar ise gazetelerde geçen yıl 7 bin santimetrekarelik bir alan kapladı. CHP, geçen yıl ayrıca en çok Aydınlık gazetesine haber oldu.