BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Şimşek Kılıçdaroğlu'nu bombaladı!

CHP eski PM üyesi Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu'nu canlı yayında yine bombaladı...

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu'nun lider olmadığını söyleyen Şimşek 'Liderlerin hikayeleri vardır. Kılıçdaroğlu'nun bürokrasi geçmişi var. ' dedi. 

Beyaz Tv'de ekrana gelen Basın Kulisi programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştiri bombardımanına tutarken, Temmuz ayında yapılacak olan kurultayda adaylık için yeşil ışık yaktı.

Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtlayan Berhan Şimşek iktidara yönelik bazı eleştirilerde bulunurken, konuşmasının büyük bir bölümünde Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Yeni CHP kavramını doğru bulmadığını kaydeden Şimşek 'Partinin yolunu bilmeyen 47 kişi vekil oldu ' diye konuştu.

LİDERLERİN HİKAYESİ OLUR...KILIÇDAROĞLU'NUN HİKAYESİ YOK
'Liderlerin hikayeleri vardır'diyen Berhan Şimşek Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Galip Hoca, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan ve Tayyip Erdoğan'ın lider olduğunu ve bu isimlerin bir hikayeleri olduğunu söyledi. Hikayesi olmayanların lider olamayacağını söyleyen Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun liderlik hikayesi olmadığını ifade ederek ' Liderlerin hikayeleri vardır. Kılıçdaroğlu'nun bürokrasi geçmişi var. Başbakan olarak tasvip etmiyorum ama Tayyip Bey'in bir hikayesi var. Siyaset o mecralardan akarak gelmektir. ' ifadelerini kullandı.

BİR ŞEY YAPMADAN HATA YAPILMAZ
Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa geliş sürecini de değerlendiren Berhan Şimşek, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu ile bir ivme kazanamadığını ifade ederek 'Bir şeyler yapan hata yapar. Hiç bir şey yapmayan hata yapmaz. Ama hiç bir şey yapmayıp da bu kadar hata yapmakta pek anlaşılır bir şey değil. Keşke Kemal bey başarabilseydi ama görüyorum ki mümkün değil ' dedi.

CHP KOLTUĞUNA KİMSEYE NASİP OLMAYACAK KADAR KOLAY OTURDU
Ferda Yıldırım'ın 'Kemal Kılıçdaroğlu.'nun CHP koltuğuna kolayca oturduğunu düşünüyor musunuz? ' sorusuna ise Şimşek şöyle yanıt verdi:
'Kimseye nasip olmayacak kadar kolay oturdu. İrili ufaklı küçük partilere bile bu kadar kolay genel başkan olunmaz. Bir şanstır. '

KURULTAYDA ADAYLIK SİNYALİ
Temmuz ayında yapılacak olan CHP kongresinde sürprizler olacağını da sözlerine ekleyen Şimşek 'Kılıçdaroğlu'nun karşısına birisi çıkmalı. Demokrasi bu. Süreci de çok yakından takip ediyorum. ' şeklinde konuştu. Bu sözleriyle kurultayda aday olabileceğinin sinyalini veren Berhan Şimşek, canlı yayın boyunca Kemal Kılıçdaroğlu'na üstü kapalı göndermeler yapmayı da ihmal etmedi.