BIST 9.765
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,93
HABER /  POLİTİKA  /  SP

CHP balans ayarı istiyor!

CHP'nin getirdiği 35. madde değişiklik teklifini AK Parti'nin ardından Saadet Partisi de beğenmedi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değişitriilmesi için CHP'nin getirdiği öneri Saadet Partisi'ni memnun etmedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "CHP’nin teklifi Türkiye de Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi TSK'dan bütünüyle almıyor. CHP demek istiyor ki; ‘27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü yapmayacaksınız. Açık darbe yapmayacaksınız ama postmodern, balans ayarlarını yapabilirsiniz. 28 Şubat'ı, 27 Nisan'ı yapabilirsiniz' diyor" dedi.

Kozaklı İlçesi'nde SP il başkanları ve il müfettişleri toplantısında konuşan Genel Başkan Numan Kurtulmuş Hatay ve İnegöl'de yaşananlara değindi.

DÖRTYOL'A HEP BİRLİKTE GİDELİM

BDP’nin Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne girememesinin toplumsal gerginliğin hangi noktaya geldiğini çok iyi gösterdiğini söyleyen SP Genel Başkanı Kurtulmuş, toplumsal bütünlük için tehlikeli duruma gelen gerginliği gidermek için hükümet ve TBMM'deki siyasi partilere çağrıda bulundu. Kurtulmuş, “Gelin parlamentoda bulunan 4 siyasi partinin genel başkanları Saadet Partisi ve diğer bütün partilerle birlikte Hatay'a, hep beraber İnegöl'e gidelim ve toplumdaki bu tansiyonu düşürerek çözüm yollarının ne olduğunu millete anlatalım” diye konuştu.

35. MADDE DEĞİŞİKLİĞİ YETERSİZ

Kurtulmuş, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yasasının 35'inci maddesi ile ilgili CHP'nin teklifini olumlu karşıladıkları halde bazı kelime oyunları ile askeri vesayeti ortadan kaldıracak nitelikte olmadığını belirtti. SP lideri Numan Kurtulmuş, 35'inci maddenin mutlaka kaldırılması gerektiğini 1 yıl önce söylediklerini kaydederek şöyle devam etti:

“CHP'nin bugün bu noktaya gelmiş olmasını takdirle karşılıyoruz ama ‘Üsküdar'da akşam oldu.' CHP’nin teklifi Türkiye de Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi TSK'dan bütünüyle almıyor. Koruma ve kollama görevini Türkiye’deki demokratik sistemin çerçevesi içinde yani parlamento devam ederken koruma ve kollama görevini TSK’ya veriyor. Yani CHP demek istiyor ki; ‘27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü yapmayacaksınız. Açık darbe yapmayacaksınız ama postmodern, balans ayarlarını yapabilirsiniz. 28 Şubat'ı, 27 Nisan'ı yapabilirsiniz' diyor. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde silahlı kuvvetlerinin vazifesi rejimi içerde korumak değildir. Yüksek teknolojilere sahip silahlı kuvvetlerine ihtiyaç vardır. Ama silahlı kuvvetlerinin asla hiçbir gerekçe ile Türkiye'nin iç politikasına karışmaması zorunludur. Bunu sağlayabilmek için öncelikli olarak anayasadaki mantığın değiştirilmesi ve buna bağlı olarak diğer yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor.”