BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  POLİTİKA

CHP Atatürk'e yargılama yolu açıyor

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP için ilginç bir iddiada bulundu

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP'nin, yakın zamandaki Dersim dosyası ile Atatürk'ü yargılama yolunu açacağını iddia etti.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Tokat Turhal'daki ilçe başkanlığını ziyaret etti ve burada bir konuşma yaptı.
İktidar ve muhalefet partilerini eleştiren Türker, CHP için bir iddiada bulundu.
Türker, "Artık CHP bile 'Atatürk' sözünü unuttu. Artık Atatürk'ü ağzına almıyor. Hatta yakın zamanda açacağı Dersim dosyası ile Atatürk'ü bile yargılama yolunu açıyor'' dedi.

Türker şunları söyledi:

''Türkiye bu hale gelmemeliydi. Bu hale gelmesinin temel nedeni parlamentoda her fikrin temsil edildiği parti gruplarının olmamasıdır. DSP, parlamentoya grup kurarak girecek ve Türkiye'nin sürücü koltuğuna oturmasını sağlayacaktır.

Biz demokratik solcular Türkiye'nin bölünmesini önleyerek artık herkesin rahatlıkla söyleyemediği Atatürk milliyetçiliğinden yana Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan bir partiyiz. Artık CHP bile 'Atatürk' sözünü unuttu. Artık Atatürk'ü ağzına almıyor. Hatta yakın zamanda açacağı Dersim dosyası ile Atatürk'ü bile yargılama yolunu açıyor."

"BAŞBAKAN İKTİDAR OLACAĞIMIZI ANLADI"

DSP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türker, seçim çalışmaları kapsamında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde halka seslendi. Konuşmasında, ''Başbakan bizim iktidar olacağımızı bildiği için bizi 'CHP'nin yavrusu' diye eleştiriyor. İktidar olacağız ve kendisinden hesap soracağız'' ifadelerini kullanan Türker, ülke gündeminde yer alması gereken önemli konuların görmezden gelindiğini ve bunun yerine lider atışmalarının gündemi doldurduğunu iddia etti.

Bazı iddialara konu olan üniversite sınavının iptal edilmesini, öğrencilerin bir yetenek sınavına tabi tutularak üniversiteye yerleştirilmesini talep eden Türker, DSP iktidarında YÖK ile lise ve üniversiteye giriş sınavının kaldırılacağı, her evden en az bir kişiye iş imkanı sağlanacağı, sağlık hizmetlerinin tamamının ücretsiz olacağı sözünü verdi.

Kendilerinin Bülent Ecevit'in sosyal devlet anlayışının savunucusu olduğunu vurgulayan Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ister açık oturumda ister kapalı oturumda ister televizyonda ister bir salon toplantısında tartışma çağrısında bulundu.