BIST 9.708
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,00
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

CHP, anketlerden Muharrem İnce ismini siliyor

CHP'yi karıştıracak iddia! CHP tarafından İstanbul'da yaptırılan anketlerden Muharrem İnce açık ara önde çıkıyor ancak CHP yönetimi anketlerden Muharrem İnce'nin ismini siliyor...

Abone ol

MUHARREM İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede İstanbul Büyükşehir Bemediye Başkanı adaylığını resmen istedi, Kılıçdaroğlu da "değerlendireceğim" dedi. Ancak sahada işler hiç de öyle gitmiyor. CHP tarafından İstanbul'da yaptırılan anketlerden Muharrem İnce'nin isminin açık ara önde çıktığı ancak sonuçlardan Muharrem İnce'nin isminin silindiği iddia edildi.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, CHP'nin İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde aday belirlemek için hummalı bir şekilde anket çalışmaları yaptırdığını belirterek, "Ve bu anketler de bir değil, birkaç firma ile yapılıyormuş" dedi.

BEN İNANMADIM AMA SİLİNİYOR DİYORLAR... "Çok açık söyleyeyim ben inanmadım duyduğum şeye ama bu duyduğum şey CHP'liler arasında o kadar fazla konuşulmaya başlandı" diyen Sevilay Yılman, "Güya İstanbul'da yapılan tüm anketlerde diğer isimlerden açık ara önde gelen Muharrem İnce olmasına rağmen ismi çıkarılıyormuş. Dedim ya ben inanmadım" ifadelerini kullandı.

SORULAN SORUYA GÖRE DEĞİŞİR... "Eğer CHP adına anket yapan şirketler vatandaşa; "İstanbul'da CHP'nin adayı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusunu yöneltiyorsa —ki doğru ve gerçek sonucu bulmak için sorulması gereken soru da budur- Muharrem İnce'nin adını o anketten silme olasılığı yok." diyen Sevilay Yılman şöyle devam etti:

"Çünkü birinci mi olur, ikinci mi olur bilemem İnce ismi mutlaka yanıtlar arasında vardır. Ve anketi yapan firmalar da vatandaşın verdiği bu cevabı mutlaka değerlendirmeye katmak zorundadır."

KILIÇDAROĞLU AYLAR EVVEL KAFASINDAN SİLDİ... "Ama Kılıçdaroğlu'nun direktifleri doğrultusunda vatandaşa soru sorarken, önceden belirlenen isimler vatandaşın önüne konuluyorsa. Zaten Muharrem İnce'nin çıkma olasılığı yok! Çünkü aylar evvel kafasında sildiği Muharrem İnce ismini Kemal Kılıçdaroğlu zinhar o listeye koydurtmaz."