BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP 4+4+4'te Köşk'ün tutumunu bekliyor

Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün nasıl tavır sergileyeceğini merakla beklediklerini ifade etti.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunda Kamu İhale Kanunu'na tabi ihaleyle ilgili maddenin yasadan çıkarılıp çıkarılmaması konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün nasıl tavır sergileyeceğini merakla beklediklerini ifade ederek, "Olmazsa elbette Anayasa Mahkemesi'ni gideceğiz" dedi.

Tekin, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı'nın kongresine katılmak için geldiği Zonguldak'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun önümüzdeki günlerde de Cumhurbaşkanı'nın önüne gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "siyaset, kin, nefret ve hesaplaşmayla olmaz" şeklindeki ifadelerinin çok net olduğunu vurgulayan Tekin, şöyle konuştu:

"Bu yasa Sayın Cumhurbaşkanı'nın önüne gittiğinde, Allah'ın kitabının arkasına sığdırılmış 20 milyar dolarlık Kamu İhale Kanunu'ndan çıkarılan maddenin, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından nasıl algılanıp, nasıl algılanmayacağını çok merak ediyorum, bütün Türkiye merak ediyor. Umut ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı en azından parlamentoda yaratılamayan bu imkanı yaratırsa, yasayı parlamentoya tekrar geri gönderirse, en azından asgari düzeyde birçok şey yeniden müzakere edilir.

Kamu İhale Kanunu'na tabi olan ihaleyle ilgili o maddenin de oradan çıkarılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'nın nasıl tavır sergileneceğini merakla bekliyoruz. Olmazsa elbette Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz."

Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "28 Şubat'ın son izini 28 Şubat'tan 15 yıl sonra geri dönmemek üzere tarihin tozlu raflarına Allah'ın izniyle kaldırdınız" sözlerine ilişkin, "Ne 28 Şubat'tan, ne de 12 Eylül'den hesap sorabilirler. Sayın Başbakan maalesef en kutsal değerlerimizi siyaset malzemesi haline getirdi. Bu Türkiye'nin bütünlüğü açısından çok tehlikelidir. Sayın Başbakan'ın sarfettiği kelimeleri kabul etmek mümkün değil" diye konuştu.

Yasa tartışılırken eğitim sisteminin parçalanmaması gerektiğini ifade ettiklerini anlatan Tekin, "Bunun dışında elbette her yurttaşın kendi inançlarını öğrenme imkanı olsun, bu yaratılsın, bununla ilgili ne yapılması gerekiyorsa sağlayalım ama AK Parti'ye bir de MHP takıldı, 'daha fazla rey alabilir miyim' diye. Bu çok çirkin, bu işler siyaset malzemesi olmaması gerekiyor. Bu çok günahtır. En kutsal değerlerimizi bu hale getirmelerini
şiddetle kınıyorum" dedi.