BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  SEÇİM

CHP 4 kalesini AK Parti'ye kaptırdı!

1 Kasım genel seçimlerinde CHP, Çanakkale, Mersin, Zonguldak ve Eskişehir gibi illerde birinciliğini AK Parti’ye kaptırdı.

Abone ol

CHP, 1 Kasım maratonunu yüzde 0.49’luk oy artışı ve fazladan iki milletvekiliyle tamamladı. CHP’nin vekil sayısı 134 oldu. Ancak CHP, Çanakkale, Zonguldak ve Eskişehir'in yanı sıra Güneydeki en en önemli kalesi olarak bilinen Mersin'i de AK Parti’ye kaptırdı.

7 Haziran’da yüzde 24,94 oy alan CHP 132 milletvekili çıkarmıştı. 1 Kasım seçimlerinde ise oy oranını 25,43’e vekil sayısını ise 134’e çıkardı. Sadece altı ilde birinci olabilen CHP, 35 ilde vekil çıkaramadı.

ERZİNCAN, ORDU VE DENİZLİ'DE VEKİL KAYBI

Niğde, Ardahan ve Tunceli’den birer vekil çıkardı ancak, bu kez de Erzincan, Ordu ve Denizli’de yine birer vekillik kaybetti.

İzmir’de vekil sayısını iki artırdı. CHP Eskişehir, Çanakkale, Mersin, Zonguldak’ta birinciliğini AK Parti’ye kaptırdı.

AK PARTİ, CHP'NİN KALESİ MERSİN'DE BİRİNCİ PARTİ OLDU 

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın çabaları, 1 Kasım seçimlerinde meyvelerini verdi. CHP'nin kalesi olarak bilinen Mersin'de, AK Parti yüzde 31 oy alarak birinci parti oldu ve milletvekili sayısını arttırarak 4 milletvekili çıkardı. 7 Haziran seçimlerine göre Mersin genelindeki oyunu yüzde 5 oranında arttıran AK Parti, ilçelerin büyük bir bölümünde fark attı.