BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  GÜNCEL

Cezayir uçağının enkazı Mali'de bulundu

Burkina Faso - Cezayir seferini yapan ve kalkışından yaklaşık bir saat sonra bağlantı kesilen Cezayir havayolu şirketi Air Algerie'ye ait yolcu uçağının enkazına Mali'de ulaşıldı. 116 kişilik uçaktan sağ kurtulan olmadığı belirtildi.

Abone ol

Burkina Faso - Cezayir seferini yapan ve kalkışından yaklaşık bir saat sonra bağlantı kesilen Cezayir havayolu şirketi Air Algerie'ye ait yolcu uçağının enkazına Mali'de ulaşıldı.

Burkina Faso ordusundan yapılan açıklamada, 110 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu uçağın, Burkina Faso sınırına yaklaşık 50 kilometrelik mesafede düştüğü belirtildi.

Hava trafik kontrolörleri, Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan kalkan uçağın pilotlarının 'fırtına çıktığını' bildirmesinin ardından uçakla bağlantıyı kaybetmişlerdi.

AH 5017 sefer sayılı MD-38 model uçağı, Swiftair adlı özel İspanyol havayolu şirketi Cezayir havayolu şirketi Air Algerie'ye kiralamıştı.

Havayolu şirketi uçakta bulunan 116 kişiden 51'inin Fransız vatandaşı olduğunu belirtti.

Reuters haber ajansına konuşan Air Algerie sözcüsü, uçakta 24 Burkina Faso, 8 Lübnan, 4 Cezayir, 2 Lüksemburg, 1 Belçika, 1 İsviçre, 1 Nijerya, 1 Kamerun, 1 Ukrayna ve 1 de Romanya vatandaşı bulunduğunu kaydetti.

Burkina Faso Devlet Başkanı Blaise Campaore'nin yardımcısı General Gilbert Diendere, uçağın parçalarının Mali sınırında bulunduğunu ve uçaktan sağ kurtulan olmadığını söyledi.

Devlet Başkanı Campaore ülkede iki günlük ulusal yas ilan etti.