BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
HABER /  GÜNCEL

Cezaevinde isyan! Koğuşları ateşe verdiler!

İzmit'te kent içinde bulunan Kocaeli E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler koğuşlardaki eşyaları ateşe vererek isyan başlattı.

Abone ol

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, İzmit C Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin koğuşlardaki eşyaları ateşe vererek başlattıkları isyan yaklaşık 2,5 saat sonra sona erdi. 

CEZAEVİNDE İSYAN FOTOGALERİ 

YEMEKLERİN İYİLEŞTİRİLMESİ VE PERSONELİN KÖTÜ TUTUMU

İzmit'in Kuruçeşme mevkinde bulunan D-100 kara yolu kenarındaki, İzmit C Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler, saat 21.30 sıralarında isyan girişiminde bulundu. Koğuşlardaki eşyaları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerden bazıları çatılara çıkarak buradaki kiremitleri ve yatakları çevreye fırlatmaya başladı. Çok sayıda itfaiye ve polis ekibi cezaevine sevk edildi. Polis ve cezaevindeki jandarma çevrede güvenlik önlemi aldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ancak yaklaşık bir buçuk saat sonra yeniden başlayan alevlere itfaiye ekipleri su sıkarak yeniden müdahale etti.

Olayı duyan mahkum ve tutuklu yakınları, cezaevine akın ederek bilgi almaya çalıştı. Vatandaşlar cezaevi önünde polis ekipleriyle tartıştı. Mahkum ve tutuklu yakınlarından bazıları gözyaşlarına hakim olamadı, bazıları fenalaştı. Olay yerine çağrılan ambulanstaki sağlık ekibi, fenalaşanlara müdahalede bulundu. Bazı vatandaşlar da köprü ayaklarına çıkarak cezaevindeki olayı izledi. Cezaevine gelen Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve diğer yetkilerin mahkum ve tutuklularla yaptıkları görüşme sonucu, isyan saat 00.00 sıralarında bastırıldı. 

YARALI YOK

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, tutuklu ve hükümlülerin ikna edildiğini ve eylemin sonlandırıldığını söyledi. Küçük, bazı taleplerin olduğunu belirterek, "Aileler endişelenmesin, tüm mahkumlar koğuşlarına girdi. Herhangi bir yaralı yok, sadece koğuşlara tahribat verdiler. Cezaevinde ufak çaplı isyan girişimi demeyelim de bazı taleplerini dile getirmek için bazı mahkum ve tutuklular cezaevi çatısına çıktı. Bunlar yaklaşık 15 kişi. Talepleri var, makul talepleri var. Mevzuat çerçevesinde çözmek için söz verdik. Onlar da çatıdan aşağıya koğuşlarına indiler. Cezaevinde yakınları olan vatandaşların endişesine mahal yok. Çatıya çıkan mahkumlarla tek tek görüştük taleplerini aldık. Yaralı yok. Fakat çatıda tahribat yapmışlar. Kiremitleri atmışlar ufuk bir yangın çıkarmışlar. Talepleri ise yemeklerin iyileştirilmesi ve bir personelle sıkıntıları var. Biz bunlarla ilgili girişimlerimizi yapacağız" dedi.

Küçük, açıklamanın ardından dışarıda bekleyen vatandaşlara bilgilendirmede bulundu. Cezaevi önünde bekleyen vatandaşlar bilgilendirmenin ardından dağıldı. Cezaevindeki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

izmit_c_tipi_cezaevinde_yangin_cikti_1414092208_0617.jpg