BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  GÜNCEL

Ceza indirimi istedi, cezası arttı

Gasp suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılan ve bu cezanın indirimi için Yargıtay'a itirazda bulunan şahsın cezası arttırıldı

Abone ol

Samsun'da, Gürcistan uyruklu bir hayat kadınının parasını gasp ettiği iddiasıyla daha önce 4 yıl hapis cezasına çarptırılan şahıs, cezasında indirim yapılması için Yargıtay'a itirazda bulununca bu kez yeniden yargılandı ve 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun Otogar'ı karşısında 8 yıl önce meydana gelen olayda Laila S. (48) adlı Gürcistan uyruklu hayat kadınının içinde 70 TL para ve cep telefonu bulunan çantası ile montunu bıçak zoruyla gasp ettiği iddiasıyla yargılanan Halil K. (39), yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Halil Ş., Yeni Türk Ceza Kanunu'na göre yeniden yargılandı ve cezası 4 yıla indirildi. Ancak 4 yıl hapis cezasına da itiraz eden ve bu cezayı çok bulduğu iddia edilen Halil K., Yargıtay Ceza Dairesi'ne itirazda bulundu. Bugün Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan Halil Ş.'nin cezası 6 yıla çıkarıldı.