BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  EKONOMİ

Çeyrek altını düğünler kurtardı

Darphanedeki grev nedeniyle yükselmesi beklenen çeyrek altın fiyatları yeni evililer sayesinde normal seviyede kaldı.

Abone ol

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, bugünkü rakamlara göre 158-159 lira olması gereken çeyrek altının, Darphane'deki grev yüzünden 165 liradan satıldığını belirterek, "Grev, aslında çeyrek altın fiyatlarını daha da yükseltir. Düğünlerin bitmesi ve yeni evlenen çiftlerin kendilerine takılan altınları bozdurmak için kuyumcuya gelmesi grevle oluşacak fazla fiyat artışını frenliyor" dedi.

"DARPHANE PİYASAYA YENİ ALTIN VERMİYOR"

Günsay, yaptığı açıklamada, Darphane'nin yaşanan grev nedeniyle en son Ramazan Bayramı'ndan önce piyasaya bir miktar altın verdiğini, çeyrek, yarım ve büyük altındaki aşırı yüksek fiyatların biraz gerilediğini söyledi. Grevin halen sürdüğünü ve piyasaya bir daha altın sürülmediğini dile getiren Günsay, şunları kaydetti:

"Bugünkü rakamlara göre 158-159 lira olması gereken çeyrek altın, Darphane'deki grev yüzünden 165 liradan satılıyor. Halen 6-7 lira pahalıya satılıyor. Bu durum darphanenin altın vermemesinden kaynaklanıyor ve grev, aslında çeyrek altın fiyatlarını daha da yükseltir. Düğünlerin bitmesi ve yeni evlenen çiftlerin kendilerine takılan altınları bozdurmak için kuyumcuya gelmesi grevle oluşacak fazla fiyat artışını frenliyor."