BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  SEÇİM

Ceylanpınar'da hile iddiası sokağa döktü!

Seçim sonuçlarının tartışmalı olduğu ilçelerden Ceylanpınar'da AK Parti'nin hile yaptığı iddiası binlerce insanı sokağa döktü. BDP'li seçmenler sert tepki gösteriyor...

Abone ol

Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı alındığı Hükümet Konağı'nda gergin bekleyiş sürüyor. Seçimlerde hile olduğunu iddia eden BDP'li grup sık sık AKP aleyhine sloganlar atıyor.

HDP Şanlıufa Milletvekili İbrahim Ayhan yaptığı açıklamada, Ceylanpınar'daki seçimin normal seyrinde saat 16:00'da bitmesinin ardından geçen 20 saate rağmen seçimin resmi sonuçlarının kendilerine açıklanmadığını, partilerinin avukatlarının ve sandık başında görevli müşahitlerinin gözlemleri doğrultusunda birçok hile ile karşılaştıklarını ifade etti.

Tutanakları delil olarak gösteren Ayhan, açık oy kullanıldığı, bazı okullarda yakılmış oy pusulalarının da bulunduğu ve geçersiz olarak tutanaklara işlenen oyların çoğunun BDP'nin olduğunu iddia etti. Ayhan, bununla ilgili Ceylanpınar İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundukları ifade etti.

SEÇİMİN HİLE İLE KAZANILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Konu ile ilgili açılama yapan protestoculardan Nurullah Polat, ''Bizim oylarımız çalındı, seçim henüz devam ederken ve okullardan hiçbir sonuç gelmeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bazı televizyon kanallarına çıkıp seçimi kazandıklarını ilan etti. Seçimin hile ile kazanıldığını düşünüyorum. Hakkımızı almadan buradan dağılmayacağız'' diye tepki gösterdi.
Ceylanpınar'da Hükümet Konağı önündeki gergin bekleyiş devam ediyor.