BIST 9.516
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.493,11
HABER /  GÜNCEL

Çevik Bir'le ilgili korkunç iddia

28 Şubat dönemiyle ilgili Kanal 24 ekranlarında yayınlanan 'Keşke Olmasaydı' programında çok konuşulacak iddialar ekrana geldi.

Abone ol

28 Şubat dönemiyle ilgili Kanal 24 ekranlarında yayınlanan 'Keşke Olmasaydı' programında çok konuşulacak iddialar ekrana geldi.

ÇİLLER'İN DANIŞMANI ANLATTI

Askerin o süreçteki aktif rolü ve Batı Çalışma Grubu'nun faaliyetlerinin anlatıldığı programda Tansu Çiller'in danışmanı yazar Hüseyin Kocabıyık'ın dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir arasındaki telefon görüşmesini anlattı.

'EĞER MAAŞLARI ARTTIRMAZSANIZ BİLDİRİ YAYINLAYACAĞIZ'

Kocabıyık, Çevik Bir'in, etrafına topladığı genç subaylara TSK'nın gücünü göstermek için yaptığı telefon görüşmesini bizzat şahitlerinden dinlediğini aktardı.

Kocabıyık, 'Anlatacaklarımı bizzat Çiller'den ve Çevik Bir'in çok yakınındaki bir Kurmay Albay'dan dinledim. Bir gün Çevik Bir yanına topladığı genç subaylara 'Bakın ne yapacağım' deyip telefona sarıldı. Başbakan Erbakan'la görüşmek isteyen Çevik Bir, kısa bir süre sonra Erbakan'la görüştürülür. Çevik Bir, Erbakan'a, 'Sayın Başbakan TSK personeli maaşlarıyla ilgili gerekli düzenlemeyi ve iyileştirmeyi yapmazsanız hakkınızda bildiri yayınlayacağız' demiş ve telefonu çat diye kapatmış. Ve istenilen bu artış sağlanıyor' diye konuştu.