BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.427,85
HABER /  DÜNYA

Çerkesler ’Sochi Olimpiyatları’nı protesto etti

21 Mayıs Platformu üyeleri, Çerkes soykırımın 149’uncu yıldönümünde, 2014 Kış Olimpiyatlarının Sochi’de yapılacak olmasından dolayı Rusya Fe...

Abone ol

21 Mayıs Platformu üyeleri, Çerkes soykırımın 149’uncu yıldönümünde, 2014 Kış Olimpiyatlarının Sochi’de yapılacak olmasından dolayı Rusya Federasyonu önüne olimpiyat halkası bıraktı.
21 Mayıs Platformu üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, Çerkes soykırımının 149’uncu yıldönümü nedeniyle Rusya Federasyonu önünde bir araya geldi. Burada “Katil Rusya” şeklinde sloganlar atan grup İngilizce “Rusya biz geri geldik” şeklinde pankart açtı.
Daha sonra grup adına açıklama yapan Fehmi Erdem Aybulut, “Bu yıl öncekilere göre sesimiz daha gür. Çünkü ulusların yükseldiği bir çağda yok olmayan mahkum edilen Çerkes ya da soykırımın en kanlı sahnelerinin yaşandığı Kbaada Vadisinde önümüzdeki yıl yani soykırımını 150’inci yılında ulusları buluşturarak Sochi kış olimpiyat oyunları gerçekleştirilecek. Sochi olimpiyatlara aday olduğu gün başlattığımız kampanyayla bu olimpiyatların tarihsel bir suçu örtbas etmeye ve yenilerine kapı açmaya hizmet edeceğini anlatmaya rağmen itirazlarımızdan bir sonuç alamadık. Böylece olimpiyat komitesi, korumakla sorumlu olduğu olimpiyat değerlerini bir kez daha ayaklar altına alacak bir süreci başlatmış oldu” dedi.
Açıklamanın ardından grup, yanlarında getirdikleri olimpiyat halkalarını Rusya Federasyon binasının duvarına bıraktı ve sloganlar eşliğinde dağıldı.
(İHA)