BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.429,94
HABER /  GÜNCEL

Cerattepe'de son durum! Avukatlar terk edip gitti

ARTVİN'den son dakika haberler geliyor. Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında yaşananlar internethaber'de...

Abone ol

ARTVİN'de son dakika gelişmeler yaşanıyor. Cerattepe davasında avukatlar reddi hakim talebinde bulunarak duruşma salonun terk etti.

Artvin’in Kafkasör Yaylası’ndaki Cerattepe’de maden çıkarılması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu’ raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davanın bugün görülen karar duruşmasında avukatlar reddi hakim talebinde bulunarak duruşma salonunu terk ettiler.


Rize İdare Mahkemesi’nde saat 09.00'da görülen davanın karar duruşmasında ilginç bir gelişme yaşandı. Davaya müdahil olan 70'ye yakın avukattan 20'ye yakını duruşma salonuna girebilirken, saat 12.00'a gelindiğinde dava duruşmasına 15 dakika ara verildi.

Aranın ardından davanın görülmesine tekrar başlandı. Verilen aranın ardından süren dava duruşmasında hakim ve mahkeme heyetinin tarafsızlığını kaybettiği gerçeksiyle müdahil avukatlar, reddi hakim talebinde bulunarak saat 14.00 sıralarında salonu terk ettiler.

Duruşma salonunu terk eden avukatların açıklama yapması bekleniyor.

Son dakika haberi: Bugün karar günü... Valilik eylemleri yasakladı... Rize'ye girişler kontrol altında...

156 KİLOMETRE BOYUNCA 6 KEZ ARANDILAR

Fındıklı’daki arama noktasından yola çıkan grup Çayeli İlçesi ile Gündoğdu Mahallesi girişinde tekrar arandı. Adliye önüne ulaşanlar da burada yeniden kimlik kontrolü ve aramadan geçirildi. Artvin ile Rize arasındaki 156 kilometre boyunca konvoydaki vatandaşlar tam 6 kez arama noktasından geçirildi. Davaya müdahil olan 751 kişi arasında adı olmayanların geçişlerine izin verilmedi. Vatandaşlar arama noktalarında bekletiliyor.

RİZE’YE GİRİŞ YASAK

Artvin Valiliği, duruşma öncesi ve sonrasında tüm eylemleri yasakladı. Valiliğin internet sitesinde önceki gece yayınlanan açıklamada, 1 ay boyunca konulan yasak duyuruldu. Rize Valiliği de saat 09.00’da başlaması beklenen duruşma öncesinde OHAL kanunu kapsamında tüm gösterilerin yasaklandığını açıkladı. Eylem için kente girişler de yasaklanırken, Rize’ye gidecek eylemcilerin Fındıklı girişinde durdurulması bekleniyor.

Son dakika haberi: Bugün karar günü... Valilik eylemleri yasakladı... Rize'ye girişler kontrol altında...

‘YARDIMCI ENVANTER’ TEHDİDİ

Yeşil Artvin Derneği’nin çağrısının ardından Rize’de de Vatansever Rizeli Gençler imzasıyla “Bayrağa karşı olanın hakkı kötektir” denilen bir bildiri yayınlandı. Metinde şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizin karışması ve bölünmesi için elinden gelen her şeytanlığı yapan dış mihraklar, şimdi de Cerattepe’yi bahane ederek saf ve temiz Artvin halkını galeyana getirip ikinci bir Gezi Parkı ortamı oluşturmak peşinde. Bizler duyarlı vatanperver Rizeli gençler olarak duruşmanın yapılacağı Rize Adliyesi önünde yerimizi alacağız. Çıkarabilecekleri taşkınlıklara ve saldırılara karşı gerekli önlem niteliğinde yardımcı envanterlerimizle geleceğiz.”