BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

Cerattepe'de maden protestosuna müdahale

Artvin'de, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde polis ile göstericiler arasındaki gerginlik gün boyu devam etti. Polis göstericilere, gaz bombası ve coplarla müdahale etti.

Abone ol

Maden çalışmasını engellemek için protestoların yapıldığı Cerattepe'de akşam saatlerinde polis ikinci kez gazlı müdahalede bulundu, yola park edilen araçlar çekilmeye başlandı. CHP milletvekilleri ise Vali ile görüştü.

Artvin'de, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çıkarılması için şirket yetkililerinin, asker ve polis eşliğinde zırhlı araçlarla bölgeye gelişinde gerginlik çıktı. Dün akşamdan itibaren Cerattepe yolunu kapatıp bölgede bekleyişini sürdüren gruba polis gaz bombası ve coplarla müdahale etti. Grubun taşla karşılık vermesi üzerine gerginlik yaşandı.

CHP’Lİ 4 MİLLETVEKİLİ, VALİ İLE GÖRÜŞTÜ

Artvin halkına destek içtin kente gelen CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile dünden bu yana şehirde bulunan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Vali Kemal Cirit’i makamında ziyaret etti. Vali Cirit’le görüştükten sonra eylem bölgesine gelen milletvekillerinden Uğur Bayraktutan, megafonla kalabalığa hitap etti.

Bayraktutan, "Valimizle görüştük. Buradaki insanların yeşil Artvin’i korumaktan başka bir amaçları olmadığını ilettik. Devletle polisle karşı karşıya gelmek istemediğimizi söyledik. Polis ekiplerinin ve şirket yetkililerinin çekilmesini talep ettik. Sayın Vali de bunu İçişleri Bakanı'na ileteceğini söyledi" dedi.

POLİSTEN İKİNCİ GAZLI MÜDAHALE

Polis ekipleri, saat 17.00 sıralarında kalabalığa yolu açmaları ve dağılmaları yönünde uyarı yapmaya başladı. Grup dağılmayınca çevik kuvvet iki ayrı noktadan biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada plastik mermiyle havaya uyarı ateşi de açıldı. Yaklaşık 15 dakika süren yoğun biber gazlı müdahalenin ardından gruptakiler tepelere doğru kaçtı. Gazdan etkilenen çok sayıda kişiye sağlık ekipleri ambulanslarda müdahale etti.Bu arada çevredeki evlerde oturanlar da polisin biber gazına maruz kaldı