BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  GÜNCEL

Cerablus'tan kaçan IŞİD'liler nereye saklandıkları belli oldu!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı operasyonuyla Cerablus'tan kaçan binlerce IŞİD teröristinin nere gittiği merak konusu olmuştu. IŞİD'lilerin son 15 günde çevre köylere dağıldıkları, sakalları kesip sivil kıyafetlerle gizlendikleri ortaya çıktı.

Abone ol

TSK'nın başlattığı Fırat Kalkanı harekatı ve ÖSO’nun taarruzuyla IŞİD'in önemli kalelerinden birisi olan Cerablus kısa sürede temizlenmişti.

Cerablus'tan kaçan binlerce IŞİD'linin ise son 15 günlük dönemde ilçeyi terk ederek yakın noktalardaki köylere gittiği belirlendi.

ÜNİFORMALARI ÇIKARIP, SAKALLARI KESTİLER

Bab bölgesine ulaşamayan IŞİD militanlarının yerleştikleri köylerde deşifre olmamak için sakallarını kesip, kıyafetlerini değiştirerek kendilerini kamufle etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

DEŞİFRE EDERSENİZ SİZİ CANLI KALKAN YAPARIZ

Bulundukları köylerde barınan DAİŞ militanlarının deşifre edilmeleri halinde sivilleri canlı kalkan olarak kullanma tehdidinde bulunduğu da saptandı.

13 KÖYDE KAMULE OLMUŞ DURUMDALAR

ÖSO mensuplarının şu ana kadar ele geçirdiği 13 köyde bu şekilde kamufle olan bazı DAİŞ militanlarını tespit ederek etkisiz hale getirdiği de kaydedildi.